Cocktail blog

Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από τήν«κυτταρίτιδα»




Οι περισσότερες γυναίκες σε κάποια περίοδο της ζωής τους έρχονται αντιμέτωπες με τον εχθρό «κυτταρίτιδα» ανεξαρτήτου ηλικίας. Συνήθως εμφανίζεται στους γλουτούς και στην κοιλιά και έχει την όψη φλοιού από πορτοκάλι. Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτήν, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι να τρέφεστε σωστά και να γυμνάζεστε καθώς η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από λίπος συσσωρευμένο κάτω από το δέρμα. Η διατροφή διαδραματίζει μείζονα ρόλο στην προσπάθεια απαλλαγής από την αυτήν γι αυτό σας προτείνουμε τις εξής τροφές :


 

«ανανάς» :
Με μηδέν λιπίδια,ο ανανάς κατέχει επάξια μία θέση στη λίστα με τις καλύτερες τροφές κατά της κυτταρίτιδας. Αποτελείται από βιταμίνες (κυρίως βιταμίνη C), ανόργανα άλατα, φυτικές ίνες, αλλά και από ένζυμά που βελτιώνουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι ανήκει στα τρόφιμά εκείνα που βοηθούν στην επίτευξη, αλλά και στην διατήρηση του ιδανικού μας βάρους.


«κόκκινα φρούτα» :
Τα κόκκινα φρούτα αποτελούν εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C. Συγκεντρώνουν υψηλή περιεκτικότητά σε φυτικές ίνες βοηθώντας στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, γι' αυτό και συχνά προτείνονται για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Τέλος, βοηθούν στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος και έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες.


«λάχανο» :
Το λάχανο μειώνει το αίσθημα της πείνας, χάρη στις ίνες του, τη βιταμίνη C, το μαγνήσιο, το σίδηρο, το ασβέστιο, το ιώδιο και τον ψευδάργυρο που περιέχει. Επιπλέον, το λάχανο έχει ελάχιστες θερμίδες, γύρω στις 28 θερμίδες ανά 100 γρ και βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.
 

«κρεμμύδι» :
Το κρεμμύδι έχει αντιοξειδωτική ιδιότητα καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, βοηθά στην κατακράτηση υγρών άρα και στη μάχη με την κυτταρίτιδα. Τέλος, βοηθά στην αποβολή των τοξινών, καθαρίζοντας τον οργανισμό.
 

«μελιτζάνα» :
Η μελιτζάνα είναι χαμηλή σε λιπαρά και βοηθάει στην απορρόφηση του προσλαμβανόμενου λίπους κατά τη διάρκεια του φαγητού.


 


«σέλερι» :
Το σέλερι αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό επίσης. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και έχει διουρητικές, χωνευτικές και καθαρτικές ιδιότητες.


 

«πράσινο τσάι» :
Όπως είναι γνωστό το πράσινο τσάι έχει διουρητικές ιδιότητες, ενώ βοηθάει τον οργανισμό στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και κατά συνέπεια την κυτταρίτιδα.

 


«πιπεριά» :
Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης και πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης.


 

«μαϊντανός» :
Έχει διουρητικές και καθαρτικές ιδιότητες, αποτοξινώνει τον οργανισμό και μειώνει το αίσθημα της πείνας. Επιπλέον, εμποδίζει τον σχηματισμό κυτταρίτιδας καθώς εμποδίσει τη συσσώρευση λίπους.

 

«πράσο» :
Περιέχει μεγάλη ποσότητα μαγγανίου, βιταμίνη C, και πολλές διαιτητικές ίνες. Είναι εξαιρετικό διουρητικό και ως εκ τούτου κατάλληλο για ασθένειες των νεφρών.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: