Cocktail blog

Συμπίεση και αποσυμπίεση αρχείων (αρχεία .zip)


Τα συμπιεσμένα αρχεία καταλαμβάνουν μικρότερο αποθηκευτικό χώρο και μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους υπολογιστές πιο γρήγορα από τα μη συμπιεσμένα αρχεία. Μπορείτε να εργαστείτε με συμπιεσμένα αρχεία και φακέλους με τον ίδιο τρόπο που εργάζεστε με μη συμπιεσμένα αρχεία και φακέλους. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε αρκετά αρχεία σε ένα μόνο συμπιεσμένο φάκελο, προκειμένου να πραγματοποιείτε ευκολότερα κοινή χρήση μιας ομάδας αρχείων, εφόσον το μόνο που χρειάζεστε είναι να επισυνάψετε ένα φάκελο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντί για πολλά αρχεία.

Απόκρυψη όλων

Για να συμπιέσετε ένα αρχείο ή ένα φάκελο

  1. Βρείτε το αρχείο ή το φάκελο που θέλετε να συμπιέσετε.
  2. Κάντε δεξιό κλικ στο αρχείο ή το φάκελο, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Αποστολή προς και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Συμπιεσμένος φάκελος (μορφή zip).
    Δημιουργείται ένας νέος συμπιεσμένος φάκελος. Για να τον μετονομάσετε, κάντε δεξιό κλικ στο φάκελο, κάντε κλικ στην εντολή Μετονομασία και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το νέο όνομα.

Για την εξαγωγή αρχείων ή φακέλων από συμπιεσμένο φάκελο

  1. Βρείτε το συμπιεσμένο φάκελο, από τον οποίο θέλετε να εξαγάγετε αρχεία ή φακέλους.
  2. Κάντε ένα από τα παρακάτω:
    • Για να εξαγάγετε ένα μόνο αρχείο ή φάκελο, κάντε διπλό κλικ στο συμπιεσμένο φάκελο, για να τον ανοίξετε. Στη συνέχεια σύρετε το αρχείο ή το φάκελο από τον συμπιεσμένο φάκελο σε μια νέα θέση.
    • Για να εξαγάγετε όλα τα περιεχόμενα του συμπιεσμένου φακέλου, κάντε δεξιό κλικ στο φάκελο, κάντε κλικ στην εντολή Εξαγωγή όλων και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες.

Σημειώσεις

  • Εάν προσθέσετε κρυπτογραφημένα αρχεία σε έναν συμπιεσμένο φάκελο, τα αρχεία θα αποκρυπτογραφηθούν όταν εξαχθούν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει επίσης σε ακούσια κοινοποίηση προσωπικών ή ευαίσθητων πληροφοριών. Γι' αυτόν το λόγο, θα πρέπει να αποφύγετε τη συμπίεση κρυπτογραφημένων αρχείων.
  • Ορισμένοι τύποι αρχείων, όπως οι εικόνες JPEG, είναι ήδη εξαιρετικά συμπιεσμένα. Εάν συμπιέσετε πολλές εικόνες JPEG σε ένα φάκελο, το συνολικό μέγεθος του φακέλου θα είναι σχεδόν το ίδιο όπως την αρχική συλλογή εικόνων, επειδή η μορφή αρχείου JPEG είναι συμπιεσμένη εξ αρχής. Εάν θέλετε μειώσετε το μέγεθος των εικόνων, για να τις στείλετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανατρέξτε στο θέμα Αποστολή εικόνων ή βίντεο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
  • Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει ένα συμπιεσμένο φάκελο και θέλετε να προσθέσετε ένα νέο αρχείο ή φάκελο σε αυτό, σύρετε τα αρχεία που θέλετε να προσθέσετε στο συμπιεσμένο φάκελο.windows.microsoft.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: