Cocktail blog

Μάθετε ποιες πέντε δεξιότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να καλλιεργήσουν όσοι είναι κάτω των 35 και θέλουν να προχωρήσει η καριέρα τους.

Ξέρουν πώς να συνδέονται με ανθρώπους που ήδη γνωρίζουν, αλλά δεν είναι το ίδιο καλοί στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των καριέρων τους.
Η γενιά τους μεγάλωσε με το Facebook. Ορισμένοι δεν έζησαν ποτέ δίχως διαδίκτυο. Αλλά σε ό,τι αφορά τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δουλειά, οι κάτω των 35 ετών είναι απροετοίμαστοι. Σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Ουάρντ, καθηγητή μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη Σχολή Δημόσιας Επικοινωνίας S.I. Newhouse του Πανεπιστημίου του Syracuse, όσοι είναι κάτω των 35 υστερούν σε αρκετούς βασικούς τομείς: Παρότι ξέρουν πώς να συνδέονται με ανθρώπους που ήδη γνωρίζουν, δεν κατανοούν τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες όπως το Twitter, το Facebook, το LinkedIn και το Instagram.

Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι που εισέρχονται στην αγορά εργασίας πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, όσοι αναζητούν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά πρέπει να ακονίσουν τις παρακάτω πέντε βασικές δεξιότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να γνωρίζουν πότε πρέπει να κρατήσουν κάποιες απόψεις προσωπικές

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Business Insider απέλυσε τον επικεφαλής τεχνικό σύμβουλο Παξ Ντίκινσον εξαιτίας κάποιων σχολίων που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter. Παρότι τα σχόλιά του για τις γυναίκες και τις μειονότητες ήταν ιδιαίτερα προσβλητικά, το θέμα είναι ευρύτερο.
Οι κάτω των 35 ορισμένες φορές δεν κατανοούν ότι τα προφίλ τους στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχουν επιπτώσεις. Τα σχόλια που αναρτώνται στους προσωπικούς λογαριασμούς συνήθως φτάνουν στα αυτιά των προϊσταμένων.

Να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εξοικονομήσουν χρόνο

Σύμφωνα με μια έρευνα του Salary.com, ο πιο συχνά επισκεπτόμενος ιστότοπος είναι το Facebook. Καθώς τα δίκτυα πολλαπλασιάζονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να δεσμεύουν πολύ ελεύθερο χρόνο. Όμως, μπορεί και να εξοικονομήσουν χρόνο στο γραφείο.
Αντί για τα ατελείωτα ηλεκτρονικά μηνύματα, οι συνάδελφοι στο γραφείο μπορούν να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο μέσω των δικτύων ζωντανής επικοινωνίας που προσφέρουν τα μέσα αυτά. Δεν είναι επαναστατική τεχνολογία, αλλά πολλοί κάτω των 35 το αγνοούν και δεν τη χρησιμοποιούν εποικοδομητικά.

Να κατανοήσουν πώς να διαβάσουν τους αριθμούς

Παρότι οι κάτω των 35 συχνά έχουν καλή διαίσθηση σχετικά με το τι απηχούν τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, η ποσοτικοποίηση  της επιτυχίας στη χρήση τους είναι άλλο ζήτημα. Πώς πρέπει να μετρηθεί η επιτυχία μιας εκστρατείας μέσω Twitter; Μέσω των επαναπροωθήσεων, των αναφορών, των απαντήσεων, των παραπομπών, ή των πωλήσεων; Η γνώση των κατάλληλων εργαλείων για επεξεργασία των δεδομένων ανταπόκρισης είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να κατανοήσουν πώς να διαβάσουν τους αριθμούς

Παρότι οι κάτω των 35 συχνά έχουν καλή διαίσθηση σχετικά με το τι απηχούν τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, η ποσοτικοποίηση  της επιτυχίας στη χρήση τους είναι άλλο ζήτημα. Πώς πρέπει να μετρηθεί η επιτυχία μιας εκστρατείας μέσω Twitter; Μέσω των επαναπροωθήσεων, των αναφορών, των απαντήσεων, των παραπομπών, ή των πωλήσεων;
Η γνώση των κατάλληλων εργαλείων για επεξεργασία των δεδομένων ανταπόκρισης είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να ελέγξουν τα πολλαπλά δίκτυα

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του Twitter και του LinkedIn. Το ταλέντο έγκειται στην ικανότητα να συνδυάζει κανείς τις διαφορετικές πλατφόρμες και στην κατανόηση των πεδίων που καλύπτει η καθεμία. Τα δίκτυα εικόνας, όπως το YouΤube και το Instagram χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από εταιρείες με γνώση στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Nike, η Red Bull, και η Mercedes. Οι εικόνες και τα βίντεο μεταφέρονται από εκεί στο Facebook και το Twitter. Από εκεί, σύνδεσμοι οδηγούν τους θεατές στα μπλογκ και τις εταιρικές ιστοσελίδες. Οι κάτω των 35 αγνοούν την πολλαπλασιαστική δυνατότητα της συνδυαστικής χρήσης διαφορετικών δικτύων.

Να δικτυώνονται επαγγελματικά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η δύναμη των μέσων στην εύρεση εργασίας συχνά παραβλέπεται: οι εργοδότες και οι διευθύνοντες σύμβουλοι βρίσκονται πιο κοντά απ’ όσο φαντάζεται κανείς. Μια εφαρμογή επί πληρωμή, η InMail επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα απευθείας σε οποιοδήποτε από τα 277 εκατομμύρια μέλη του LinkedIn. Όσοι πραγματικά θέλουν μπορούν να επικοινωνήσουν με επιχειρηματίες όπως ο Richard Branson, Bill Gates και Deepak Chopra στέλνοντας μήνυμα απευθείας στο φάκελο εισερχομένων τους.
Για τους κάτω των 35 που συναγωνίζονται σε μια κλειστή αγορά, οι δεξιότητες αυτές -ανήκουστες πριν από μια δεκαετία- μπορεί να σημαίνουν τη διαφορά στην εύρεση και διατήρηση μιας θέσης εργασίας.
Πηγή : www.fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: