Cocktail blog

Αγγέλων Καταφύγιο στο Χωριό Ασπράγγελοι;Ζαγοροχώρια

Ζαγοροχώρια

Στο Ζαγόρι, την ορεινή περιοχή της Ελλάδας με τα 47 υπέροχα γραφικά χωριά, ανάμεσα στα κορφοβούνια της Βόρειας Πίνδου, καταπράσινα δάση, φαράγγια και ορμητικά ποτάμια συνθέτουν ένα σκηνικό χαλάρωσης στη φύση. Οι Ασπράγγελοι στο Κεντρικό Ζαγόρι, βρίσκονται μόλις 20 λεπτά από τα Ιωάννινα, και είναι το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε.

Αγγέλων Καταφύγιο

Ένα ξενοδοχείο 3* με ποιότητα στη φιλοξενία, σεβασμό στην παράδοση, ειδική διακόσμηση και αισθητική που διαθέτει ό,τι θα χρειαστείτε για μία άνετη διαμονή. Διαθέτει ένα ευρύχωρο σαλόνι, εστιατόριο με παραδοσιακή κουζίνα, αίθουσα δεξιώσεων για κοινωνικές εκδηλώσεις και χώρο συνεδριάσεων.

Δωμάτια
Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με αισθητική, και κάθε ένα από αυτά είναι διαφορετικό. Τα πολυτελή υφάσματα και τα έπιπλα δίνουν μια αίσθηση ζεστασιάς. Το τζάκι προσφέρει ζεστές στιγμές με θέα στα βουνά της Πίνδου. Τα δωμάτια διαθέτουν: Τζάκι (στα 5 από τα 13 δίκλινα), τηλεόραση, κεντρική θέρμανση, τηλέφωνο και μπαλκόνι.

Δραστηριότητες / Αξιοθέατα

Το Κεντρικό Ζαγόρι προσφέρει πολλούς εναλλακτικούς τρόπους δραστηριοτήτων για όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις. Μοναδικά μονοπάτια για πεζοπορία, ορειβασία, λαογραφικά μουσεία, μοναστήρια και εκκλησίες, πέτρινες γέφυρες, Ζαγορίσια αρχιτεκτονική, κανό καγιάκ, rafting κ.ά. Οι Ασπράγγελοι έχουν εστιατόρια με γεύσεις της τοπικής κουζίνας, καφετέριες και μία μικρή αγορά με παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ.

Αξίζει να επισκεφτείτε:
  • Μονή Σπηλιώτισσας
  • Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στης χαράδρα του Βίκου
  • Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο
  • Γέφυρα Πλακίδα ή Καλογερικό
  • Σκάλα του Βραδέτου

Πώς θα φτάσετε:

Οι Ασπράγγελοι απέχουν 30 χλμ. από τα Ιωάννινα. Από την Αθήνα μπορείτε να φτάσετε στα Ζαγοροχώρια μέσω Πάτρας και Ρίου-Αντιρρίου. Μετά από 20 χλμ. περίπου από τα Ιωάννινα θα συναντήσετε τα πρώτα χωριά του Κεντρικού ή Ανατολικού Ζαγορίου. Η απόσταση είναι 445 χλμ. και το ταξίδι διαρκεί περίπου 6 ώρες.

Από την Πάτρα θα φτάσετε στο Ζαγόρι μέσω Ρίου – Αντιρρίου. Η απόσταση είναι 236 χλμ.

Από την Θεσσαλονίκη μπορείτε να φτάσετε στο Ζαγόρι μέσω της Εγνατίας Οδού ως τα Ιωάννινα. Η απόσταση είναι 370 χλμ. Από το Μέτσοβο μετά από 40 χλμ. θα βρεθείτε στα πρώτα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου.

Πρόσβαση στο χωριό Ασπράγγελοι
Στη διασταύρωση μετά το χωριό Μεταμόρφωση, στρίβετε δεξιά ακολουθώντας τη σήμανση προς Tσεπέλοβο και Xαράδρα Bίκου. Κινούμενοι προς τα επάνω αφήνετε στ’ αριστερά σας το μνημείο της Γυναίκας της Πίνδου. Έπειτα από 4 χλμ. βλέπετε στα αριστερά σας τον δρόμο που οδηγεί στα χωριά, τα οποία υπάρχουν στις βόρειες πλαγιές του όρους Mιτσικελιού. Τα χωριά αυτά είναι η Eλάτη, το Δίκορφο, ο Μανασσής, ο Καλουτάς και ο Ανθρακίτης.

Δείτε το www.aggelonkatafygio.gr 
Αγγέλων Καταφύγιο
  1. A
    Αγγέλων Καταφύγιο 
    Ασπράγγελοι Ζαγοροχώρια 45221
    Πώς θα πάω»

Δεν υπάρχουν σχόλια: