Cocktail blog

ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ INTERNET ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό της ψηφιακής μας ζωής,  τα προσωπικά δεδομένα είναι εν δυνάμει προσπελάσιμα σε κακόβουλα λογισμικά και hackers με αποτέλεσμα ως χρήστες να βρισκόμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι.

Αυτήν την πραγματικότητα θέλησε να την αλλάξει μια ομάδα developers, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία “plug-and-play” συσκευή, χάρη στην οποία δεν θα συλλέγονται προσωπικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής περιήγησης.
Το όλο εγχείρημα στηρίζεται σε ένα open source (ανοιχτού κώδικα) λογισμικό, γνωστό και ως Tor, το οποίο θα κρυπτογραφεί τις δραστηριότητες του χρήστη στο internet.
Αυτή η συσκευή, με το περιγραφικό της ιδιότητάς της όνομα: Anonabox προκειμένου να κατασκευαστεί ζήτησε χρηματοδότηση μέσω της crowdfunding πλατφόρμας Kickstarter και η ανταπόκριση του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από ένθερμη και υποστηρικτική. Καθώς οι εμπνευστές ζητούσαν αρχικά τη συγκέντρωση του ποσού των 7.500 δολαρίων και το project έχει ήδη ξεπεράσεις τα 560.000 δολάρια, ενώ παραμένουν 27 μέρες μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας.
Αν σας ενδιαφέρει το εν λόγω progect, μπορείτε να κλικάρετε εδώ για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: