Ερευνα του University of Arizona, τον Μάιο του 2014 ανακάλυψε ότι ποσοστό 89% των πετσετών κουζίνας έφεραν κολοβακτηρίδια, που βρίσκονται στην πεπτική οδό ανθρώπων και ζώων. Ποσοστό 25% των πετσετών ήταν θετικές στον E. coli.
Ο καθηγητής Charles Gerba, του University of Arizona, δήλωσε ότι οι πετσέτες είναι πιθανότερο να είναι γεμάτες βακτήρια σε σχέση με άλλα αντικείμενα σε ένα σπίτι επειδή χρησιμοποιούνται για το σκούπισμα των χεριών και των επιφανειών που θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί από ωμό κρέας.
Οι πετσέτες συγκρατούν επίσης υγρασία για μακρές περιόδους επιτρέποντας στα βακτήρια να επιβιώνουν.
Ωστόσο ορισμένα tips μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εμποδιστεί η εξάπλωση των μικροβίων, όπως το πλύσιμο και η αντικατάσταση των πετσετών τουλάχιστον κάθε 3 ή 4 ημέρες. Χάρτινες πετσέτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό περιοχών στις οποίες έχει προετοιμαστεί τροφή και για το σκούπισμα των χεριών.
Το ξύδι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη θέση μαλακτικού για την απομάκρυνση οσμών και για τη διατήρηση της απορροφητικότητας των πετσετών.
Πηγές: Ξένος τύπος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου