Cocktail blog

Honnicorn RTR των 857 ίππων

Το νέο –και καλύτερο κατά τον Ken Block- Gymkhana όχημα, είναι το 4κίνητο Honnicorn RTR των 857 ίππων, το οποίο εξέλιξε η ASD Motorsports, παίρνοντας ως βάση το Ford Mustang του 1965.

Ο Ken Block και η Honnigan Racing παρουσιάζουν στην έκθεση SEMA το Honnicorn RTR, το οποίο εξελίχθηκε από την ASD Motorsports. Θα αποτελέσει το μέσο του περίφημου drifter και οδηγού του WRC, Ken Block, για τη νέα εκδοχή του μοναδικού show του, το Gymkhana Seven. Το όνομα Honnicorn προκύπτει –προφανώς- από τη σύντμηση των λέξεων Honnigan και Unicorn (=μονόκερος).



Ο «μονόκερος» στηρίζεται σε ένα Ford Mustang του 1965 και διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο, μέρη αμαξώματος από ανθρακονήματα και τροχούς Fifteen52 18 ιντσών με ελαστικά Pirelli Trofeo R. Κίνηση παίρνει από έναν V8 κινητήρα Roush Yates 6,7 λίτρων, η ισχύς του οποίου είναι 857 ίπποι και η ροπή του ορίζεται στα 976 Nm. Συνεργάζεται με 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο μεταφέρει την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω ενός συστήματος 4x4 της Sadev.

Ο Ken Block δήλωσε: «Δούλευα σε αυτό το project για δύο χρόνια και είναι απίθανο να το βλέπω ολοκληρωμένο και να το οδηγώ στο Gymkhana Seven. Πρόκειται για το καλύτερο Gymkhana όχημα που είχα ποτέ.».autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: