Cocktail blog

Jolla tablet: Το νέο tablet με λειτουργικό Sailfish 2.0 έρχεται

Η Jolla επιστρέφει δυναμικά μ’ ένα high-end tablet. Η γνωστή φινλανδική εταιρία κυκλοφόρησε στις αρχές του 2014 το πρώτο της smartphone και τώρα έρχεται να μας προσφέρει ένα διαφορετικό tablet, το οποίο δεν μιμείται το design των tablets των μεγάλων κατασκευαστών όπως η Apple, η Sony, η Google και η Samsung.
Εξωτερικά πρόκειται για ένα tablet με οθόνη
 7.85 ιντσών IPS (2048 x 1536), διαστάσεις  203 x 137 x 8.3mm και βάρος 384gr. Για επεξεργαστή διαθέτει 64-bit τετραπύρηνο Intel Atom με χρονισμό 1.8GHz, η RAM είναι 2GB, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός του χώρος βρίσκεται στα 32GB με δυνατότητα επέκτασης με microSD. Στον τομέα της κάμερας, η εμπρόσθια είναι 2MP και η οπίσθια 5MP, και ο αποθηκευτικός χώρος της μπαταρίας τους ανέρχεται στα 4300mAh.Το Jolla tablet θα φοράει ως λογισμικό το Sailfish 2.0. Το λειτουργικό του δίνει στο χρήστη μία πιο προχωρημένη εμπειρία multitasking, καθώς θα μπορείτε να ελέγξετε και να αλληλεπιδράσετε με όλες τις εφαρμογές που έχετε ανοικτές μέσα από μία ενιαία προβολή. Επίσης, δεν θα υπάρξει κάποιος περιορισμός στις εφαρμογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε, καθώς εκτός από αυτές που απευθύνονται αποκλειστικά για το Sailfish, έχετε τη δυνατότητα πρόσβαση και στις εφαρμογές Android μέσα από ένα Android App Store.

Το tablet αυτό, όμως, δεν θα κατασκευαστεί απλώς από την εταιρία. Συγκεκριμένα, αποτέλεσε ένα project στο Indiegogo με αρχικό στόχο τα 380.000$. Απ’ ότι φαίνεται, το νέο gadget προσέλκυσε πολύ κόσμο αφού μέσα σε λίγες ώρες το ποσό είχε συγκεντρωθεί και η καμπάνια θα διαρκέσει 20 μέρες ακόμα. Το project παρουσίαζε το tablet με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στην τιμή των 189$ για τις πρώτες 1000 συσκευές, στη συνέχεια αυξήθηκε στα 199$ για τις επόμενες 1000 και τώρα βρίσκεται στα 204$. Η τελική τιμή με την οποία θα κυκλοφορήσει θα είναι 249$ (199€) και οι πρώτες 2000 συσκευές θα παραδοθούν το Μάιο του 2015.

Μ’ αυτά τα tech specs, την τιμή των 204$ και το design του σίγουρα θα αποτελέσει ένα σημαντικό αντίπαλο για τις μεγάλες εταιρίες των tablets. Αν σας έπεισε κι εσάς δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την σελίδα του στο Indiegogo και να κάνετε την προπαραγγελία σας σήμερα.thttp://techingreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: