Cocktail blog

Στο φθινόπωρο του 2015 η κυκλοφορία των Windows 10

«Τέλη καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου 2015» έχει προγραμματιστεί η διάθεση της τελικής έκδοσης των Windows 10, σύμφωνα με δήλωση από τον γενικό εκτελεστικό διευθυντή της Microsoft.



Με αυτή την έκδοση, η Microsoft θα επιχειρήσει να διαθέσει τα Windows όχι μόνο σε όλα τα PC αλλά παντού, αναλαμβάνοντας εκ νέου, την πρόκληση της κυριαρχίας σε smartphone, tablet και γκάτζετ, μετά την, μάλλον αποτυχημένη, πρώτη απόπειρα με τα Windows 8.

Θέματα σχετικά με τα Λειτουργικά Συστήματα
Η περίοδος στην οποία αναφέρθηκε ο Κέβιν Τέρνερ πρόσφατα στον ιαπωνικό Τύπο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τοποθετεί την κυκλοφορία των Windows 10 αργότερα απ'ότι αναμενόταν, με προηγούμενες αναφορές να κάνουν λόγο για τον Απρίλιο του 2015 ή, το καλοκαίρι.

Τα Windows -σε διάφορες εκδόσεις τους, κυρίως με τα «γερασμένα» Windows XP- παραμένουν το Νο 1 λειτουργικό σύστημα στα desktop PC με 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες. Εντούτοις, τα PC αντιπροσωπεύουν μόλις το 14% των συσκευών στις οποίες θα μπορούσε να παρέχει λύση η Microsoft, σύμφωνα με την εταιρεία μελετών Gartner, αναφερόμενη στο πλήθος των smartphone και tablet που έχουν προστεθεί στις υπολογιστικές συσκευές του σήμερα.

Νωρίτερα, η Microsoft είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή της να αναπτύξει ένα λειτουργικό για όλες τις συσκευές και τόνιζε με έμφαση ότι «τα Windows 10 θα τρέχουν παντού», το app store θα είναι ενιαίο, η ανάπτυξη των εφαρμογών θα γίνεται μια φορά και θα προσαρμόζονται στην κάθε συσκευή.

Μια πρώιμη έκδοση των Windows 10 είναι διαθέσιμη για τους μηχανικούς λογισμικού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider. Τον Ιανουάριο του 2015 θα είναι εφικτή μια πρώτη ματιά για όλους, μάλλον με μια επίδειξη στην έκθεση CES. Στις 21 Ιανουαρίου 2015 η Microsoft έχει προγραμματίσει μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου σχετικά. Με ενδιαφέρον αναμένεται να επιβεβαιωθεί εάν πράγματι η Microsoft θα διαθέσει τα Windows 10 ως δωρεάν αναβάθμιση στους χρήστες των Windows 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια: