Cocktail blog

Φυλακίστηκε στέλεχος της Apple επειδή πουλούσε μυστικά του iPhone!

Ο πρώην μάνατζερ προμηθειών της Apple είναι πλέον στη φυλακή επειδή πουλούσε μυστικά της εταιρίας.
Ο Paul Devine είχε κατηγορηθεί πριν τρία χρόνια ότι πουλούσε σε διάφορες ασιατικές εταιρείες που προμήθευαν με εξαρτήματα την Apple, μυστικά που αφορούσαν την κατασκευή συσκευών της ετιαρίας όπως είναι το iPhone. Το πρώην στέλεχος της Apple πριν από λίγες
ημέρες πήγε στην ομοσπονδιακή φυλακή του Σαν Χοσέ, όπου και θα εκτίσει ποινή ενός έτους ενώ παράλληλα θα πρέπει να πληρώσει και πρόστιμο  4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Devine ήταν μάνατζερ στον τομέα προμηθειών της Apple από το 2005 έως και το 2010, όπου και  συνελήφθη και στη συνέχεια καταδικάστηκε για απάτη, συνωμοσία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Επίσης φημολογείται ότι ήταν μέλος ενός κυκλώματος που πιστεύεται ότι διοχέτευσε εκατομμύρια δολάρια σε μίζες, προκειμένου να αποσπάσει εμπιστευτικές πληροφορίες για τα μελλοντικά σχέδια της Apple και στη συνέχεια έδινε τις πληροφορίες στις εταιρίες που συνεργάζονται με την Apple για να μπορούν να διαπραγματεύονται μαζί της υπό ευνοϊκότερους όρους.

Αρχικά η ποινή φυλάκισης του Devine θα ήταν περίπου 20 χρόνια, όμως όπως φαίνεται η συνεργασία του με τις δικαστικές αρχές την μείωσε κατά πολύ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: