Cocktail blog

Facebook Labs:Η γραμματέα σας που θα σας καθοδήγηση στο Facebook

Τα εργαστήρια ερευνών τεχνητής νοημοσύνης της Facebook Inc. έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρώτες προσπάθειες για να αναπτύξουν έναν μηχανισμό που θα αναλαμβάνει το ρόλο γραμματέα για ό,τι προτίθεται να ανεβάσει ή να γράψει ο χρήστης online.



Έτσι, θα έχετε μια ευκαιρία να αναθεωρήσετε την απόφασή σας να δημοσιεύσετε στο προφίλ σας εκείνη την φωτογραφία που εμφανίζεστε μεθυσμένοι από το ολονύχτιο γλέντι, είπε ο επικεφαλής του Artificial Intelligence Research Lab της εταιρείας, Γιαν ΛεΚαν, μιλώντας στο περιοδικό Wired.

Ο ψηφιακός βοηθός του Facebook θα είναι επιφορτισμένος με την προστασία του προφίλ σας online. Έτσι, στο υποθετικό προαναφερόμενο σενάριο, η υπό ανέβασμα φωτογραφία θα εξετάζεται από τον γραμματέα, θα διακρίνει ότι είστε μεθυσμένος/-νη και θα σας ρωτάει «Είσαι βέβαιος ότι θα  ήθελες να δει αυτή την φωτογραφία ο εργοδότης ή η μητέρα σου;», εξηγεί ο ΛεΚαν, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που θεωρείται γκουρού στον τομέα "machine learning".

Σήμερα, το νεότευκτο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης στο Facebook -που έκλεισε πρόσφατα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του με τον ΛεΚαν επικεφαλής από την αρχή- έχει κάνει εφικτή την επιτυχή αναγνώριση προσώπων στο αχανές κοινωνικό δίκτυο για να διευκολύνει την απόδοση ονομάτων που διευρύνουν την εμβέλεια των φωτογραφιών. Επίσης, η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει να επιλέξει να προβάλλει διαφημιστικό περιεχόμενο στο News Feed, αναλύοντας την συνολική συμπεριφορά του χρήστη, με σκοπό να αυξήσει τις πιθανότητες να κάνει κλικ. Σύντομα, θα μπορεί να αναλύει το κείμενο που πληκτρολογεί ο χρήστης για να προτείνει σχετικά hashtags, με τα οποία το κάθε post θα προστίθεται σε μια ευρύτερη δημόσια συζήτηση.
Ο «γραμματέας» θα αναλάβει και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, επεσήμανε ο ερευνητής.
In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: