Cocktail blog

Το roadster της SEAT

Στα ανεπίσημα σκίτσα του σχεδιαστή David Cava, βλέπουμε πώς θα μπορούσε να είναι το compact roadster της SEAT, το οποίο δύναται να εξοπλιστεί με υβριδικό σύστημα 240 ίππων.

Παρόλο που με τις Cupra εκδόσεις των Ibiza και Leon, η SEAT διαθέτει μοντέλα επιδόσεων, εντούτοις η ισπανική εταιρεία δεν έχει στη γκάμα της κάποιο μοντέλο με γνήσιο sportscar «χαρακτήρα». 

Ο David Cava, ένας σχεδιαστής από την Βαλένθια, παρουσιάζει το όραμά του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα roadster της SEAT, το οποίο θα ακολουθούσε τη φιλοσοφία του Mazda MX-5. Ο ίδιος ο designer αναφέρει: «Με την σπορτίφ του εμφάνιση και τις υψηλές επιδόσεις, το διθέσιο, ελαφρύ και πισωκίνητο roadster θα μπορούσε να είναι ένας ιδανικός ανταγωνιστής του ΜΧ-5.».

Κατά τον κο Cava, το μήκους 3.860 χλστ. SEAT Roadster θα μπορούσε να εξοπλίζεται με ένα υβριδικό σύστημα, το οποίο θα αποτελείται από το 1.4 TSI μοτέρ του Ibiza Cupra -πειραγμένο να βγάζει πάνω από 200 ίππους- και έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος θα μπορούσε να είναι γύρω στα 240 άλογα, χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις στο βάρους κάτω των 960 κιλών όχημα.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: