Cocktail blog

Τι είναι το SEO? (search engine optimization)

Η απάντηση στην ερώτηση “Τι είναι το SEO” μπορεί να είναι αρκετά πολύπλοκη, έως πολύ απλή. Διαλέξαμε τη δεύτερη προσέγγιση και παρακάτω αναλύουμε με απλά λόγια τι είναι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης και που χρησιμεύει.



SEO (search engine optimization) είναι, η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες θέσεις, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω μηχανών αναζήτησης.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος εύρεσης μια ιστοσελίδας είναι μέσω των μηχανών αναζήτησης (πχ. Google, Bing), χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά (keywords). Αυτές μπορεί να είναι το όνομα μιας εταιρείας (πχ Hiremycode), η κατηγορία υπηρεσιών (πχ κατασκευή ιστοσελίδων), κάποιο συγκεκριμένο προιόν κ.τ.λ.

Τα αποτελέσματα που μας δίνουν οι μηχανές αναζήτησης ποικίλουν από μερικές χιλιάδες μέχρι πολλά εκατομμύρια ιστοσελίδες σχετικές με τη λέξη κλειδί που χρησιμοποιήσαμε κατά την αναζήτηση. Στην κορυφή των αποτελεσμάτων θα διαπιστώσετε ότι εμφανίζονται οι ιστοσελίδες που έχουν μεγαλύτερη συνάφεια ως προς τη  συγκεκριμένη λέξη κλειδί.

Όπως είναι λογικό, το keyword “κατασκευή ιστοσελίδων” θα δώσει πολύ περισσότερα αποτελέσματα από το keyword “κατασκευή ιστοσελίδων Σύρος”. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε σελίδες (ανά 10 αποτελέσματα) και ο χρήστης συνήθως διαβάζει την πρώτη, τη δεύτερη ή και την τρίτη σελίδα, επιλέγοντας να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μιας εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων που βρίσκεται σε κάποια από αυτές. Άρα η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που παρουσιάζεται μέσα στα 1-30 πρώτα αποτελέσματα δέχεται πολύ περισσότερους επισκέπτες από μία άλλη που παρουσιάζεται στις επόμενες θέσεις.hiremycode.com

Κατανοήστε την λειτουργία των μηχανών αναζήτησης και μάθετε τι είναι το SEO σε 3 λεπτά, παρακολουθώντας το παρακάτω video:

Δεν υπάρχουν σχόλια: