Cocktail blog

Τρομακτικός προϊστορικός καρχαρίας εντοπίστηκε στην Αυστραλία

 Ένας σπάνιος και τρομακτικός καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων κοντά στην Βικτώρια της Αυστραλίας.Γνωστός και ως «ζωντανό απολίθωμα», ο καρχαρίας αυτός χρονολογείται πριν από 80 εκατομμύρια χρόνια και είναι ένα από τα δύο είδη που υπάρχουν ακόμη από αυτή την περίοδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SETFA (τοπικής ένωσης ιχθυολόγων) Σάιμον Μπόαγκ, δήλωσε στο ABC πως είναι η πρώτη φορά που άνθρωπος βλέπει από κοντά ένα τέτοιο πλάσμα.



«Μοιάζει να είναι ηλικίας 80 εκατομμυρίων ετών. Φαίνεται προϊστορικό, σαν να είναι από άλλη εποχή» δήλωσε.

Πρόσθεσε επίσης πως οι ντόπιοι ψαράδες έμειναν άναυδοι στη θέα ενός πλάσματος μήκους δύο μέτρων, του οποίου το κεφάλι και το σώμα μοιάζει με χέλι.

«Έχει 300 δόντια σε 25 σειρές, επομένως μόλις μπει κάτι μέσα σε αυτό το στόμα, σίγουρα δεν θα ξαναβγεί» πρόσθεσε ο Μπόαγκ. Ο καρχαρίας που ανασύρθηκε από τη θάλασσα είναι μήκους δύο μέτρων και βρέθηκε σε βάθος 700 μέτρων κάτω από το νερό.
Συνήθως εντοπίζεται σε μεγαλύτερα βάθη, στα 1.500 μέτρα περίπου, αλλά είναι σπάνιο να βρεθούν κάτω από τα 1.200 μέτρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τοπικής ένωσης ιχθυολόγων.

Τα μακρά και ευέλικτα σαγόνια του, του επιτρέπουν να καταπίνει ολόκληρη τη λεία, ενώ τα 300 δόντια σε σχήμα βελόνων που ευθυγραμμίζονται σε 25 σειρές, καθιστούν δύσκολο στο θήραμα να ξεφύγει.
Πηγή: Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια: