Cocktail blog

Elon Musk: Επενδύει $10 εκατομμύρια για να μην "ξεφύγει" από τον έλεγχο η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Elon Musk, co-founder της PayPal και σήμερα CEO της Tesla Motors και CTO της SpaceX έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ανησυχεί για τις εξελίξεις στον τομέα της ανάπτυξης συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).Πρόσφατα, η ομάδα του Future of Life Institute ανακοίνωσε ότι ο Elon Musk το χρηματοδότησε με $10
εκατομμύρια για να βοηθήσει το ινστιτούτο να τρέξει ένα παγκόσμιας εμβέλειας ερευνητικό πρόγραμμα που έχει "στόχο να διατηρήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη ευεργητική για την ανθρωπότητα". Και με το "ευεργητική" εννοεί να κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε οι μελλοντικοί υπολογιστές να είναι πραγματικά υπάκουοι στους ανθρώπους ακόμα και όταν το επίπεδο ευφυίας τους ξεπεράσει το δικό μας, και να μην αποκτήσουν δική τους βούληση όταν αντιληφθούν ότι δεν μας χρειάζονται.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα μέσω ενός ανοιχτού διαγωνισμού, και οι πόροι που θα συγκεντωθούν θα πάνε σε ερευνητές Τεχνητής Νοημοσύνης καθώς και σε έρευνες σχετικές με την Τεχνητή Νοημοσύνη σε άλλους τομείς όπως στην πολιτική, στο δίκαιο και στην δεοντολογία μεταξύ άλλων.

"Θα δώσει την απαραίτητη ώθηση για να ξεκινήσει η έρευνα πάνω στην ασφάλεια για την Τεχνητή Νοημοσύνη" είπε ο Tom Dietterich, Πρόεδρος του Association for the Advancement of Artificial Intelligence και συνέχισε "θα απαντήσει σε διάφορα θεμελιώδη ερωτήματα στην έρευνα AI που απαιτούν μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ακόμα και από αυτή".

Ο Jaan Tallinn, o founder του Skype, και ένας από τους co-founders του Future of Life μίλησε για το αντικείμενο της συγκεκριμένης έρευνας: "Η δημιουργία εξελιγμένης Τεχνητής Νοημοσύνης είναι σαν να εκτοξεύεις πύραυλο. Η πρώτη πρόκληση είναι να μεγιστοποιήσεις την επιτάχυνση, αλλά μόλις ξεκινήσει να αναπτύσει ταχύτητα, θα χρειαστεί να επικεντρωθείς και στην οδήγηση"..insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: