Cocktail blog

Facebook: Πώς «έριξε» στην παγκόσμια οικονομία 200 δισ. δολάρια

Με 1,35 δισ. χρήστες το facebook αν ήταν χώρα θα ήταν η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο.

Ωστόσο, πέρα από ένα απλό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο διευκολύνει την επικοινωνία των χρηστών της, το facebook προσφέρει κάτι περισσότερο στον κόσμο.



Σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία Deloitte & Touche, το Facebook συμβάλλει πραγματικά στην παγκόσμια οικονομία προσφέροντας περίπου 227 δισ. δολάρια και 4,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας το 2014.

Για να μετρήσει όλη την οικονομική δραστηριότητα του facebook, η έκθεση εξέτασε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν δική τους σελίδα στο Facebook, όπως και τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που παίζουν οι χρήστες στα κινητά τους. Επιπλέον, έλαβε υπόψη της την ζήτηση για gadget και online υπηρεσίες συνδεσιμότητας που δημιουργούνται από το Facebook.

Όταν μια εταιρεία διαφημίζεται για παράδειγμα στους πελάτες της μέσω Facebook, μερικές από τις προκύπτουσες πωλήσεις μπορούν να αποδοθούν άμεσα στο Facebook.

Η Sheryl Sandberg, COO της Facebook, υποστήριξε στο Reuters πως στην ουσία το Facebook βοηθά στο να δημιουργηθεί ένα νέο κύμα μικρών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: