Cocktail blog

Αιφνιδιασμός από τη Microsoft με δωρεάν upgrade στα Windows 10 και ολογραφικό headset - υπολογιστή

Τα «νερά» στον κόσμο της τεχνολογίας τάραξε η Microsoft, αποκαλύπτοντας ότι το upgrade για το νέο λειτουργικό της, Windows 10, θα είναι δωρεάν για συσκευές με Windows 8, Windows 7 και Windows Phone, ανακοινώνοντας την έλευση της ψηφιακής «βοηθού» Cortana στα PC και παρουσιάζοντας το ολογραφικό της headset, Hololens- το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, κάποια στιγμή θα «παντρεύει» την προβολή των Windows με τον πραγματικό κόσμο.

Η προσφορά για το δωρεάν upgrade στα Windows 10 θα διαρκέσει για τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τη στιγμή που μια συσκευή αναβαθμίζεται σε Windows 10, θα συνεχίζεται η υποστήριξή της για όλη τη διάρκεια «ζωής» της, χωρίς έξτρα χρέωση. «Με τα Windows 10, η εμπειρία θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Σκεφτόμαστε τα Windows ως Υπηρεσία- βασικά, κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί τα Windows τα επόμενα χρόνια ως μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες στον πλανήτη. Και όπως σε κάθε διαδικτυακή υπηρεσία, η ιδέα του να ρωτάς “σε τι έκδοση βρίσκεσαι” θα πάψει να έχει νόημα» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της Microsoft.
Όσον αφορά στην έλευση της Cortana στα PC και τα tablets με τα Windows 10, υπογραμμίζεται ότι η Cortana «μαθαίνει τις προτιμήσεις σας για να παρέχει σχετικές προτάσεις, γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και σημαντικές υπενθυμίσεις. Η αλληλεπίδραση είναι φυσική και εύκολη μέσω ομιλίας ή πληκτρολόγησης, με προηγμένα χαρακτηριστικά ελέγχου για μεγαλύτερη αξιοπιστία και διαφάνεια».
Παράλληλα, η Microsoft υπόσχεται μια βελτιωμένη εμπειρία σε τηλέφωνα και tablets με τα Windows 10, η οποία χαρακτηρίζεται από απρόσκοπτη αλληλεπίδραση με το PC, ενώ κάνει λόγο για έναν browser επόμενης γενιάς για το νέο λειτουργικό, υπό την κωδική ονομασία «Project Spartan», που περιλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά.
Η εταιρεία επίσης προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με το Office στα Windows 10, με νέες εκδόσεις των Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Outlook. «Η επόμενη έκδοση του Office είναι επίσης υπό ανάπτυξη, περισσότερα για αυτό μέσα στους ερχόμενους μήνες» αναφέρεται σχετικά. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η διάθεση νέων «universal» εφαρμογών με τα Windows 10, με προσανατολισμό προς φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, χάρτες, messaging, mail και ημερολόγιο. Ενσωμάτωση υπάρχει και όσον αφορά στο Xbox Live, με τη νέα Xbox App, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο continuum mode, για συσκευές «2in1», για την εύκολη μετάβαση από πληκτρολόγιο/ ποντίκι σε touch/tablet.
Όσον αφορά στο Mictosoft Hololens, η Microsoft χαρακτηρίζει τα Windows 10 για την «πρώτη ολογραφική υπολογιστική πλατφόρμα στον κόσμο- πλήρη με ένα σετ από API που επιτρέπουν σε developers να δημιουργούν ολογραφικές εμπειρίες στον πραγματικό κόσμο. Με τα Windows 10, τα ολογράμματα είναι universal εφαρμογές για τα Windows, και οι universal εφαρμογές για τα Windows μπορούν να λειτουργούν ως ολογράμματα, καθιστώντας δυνατή την τοποθέτηση τρισδιάστατων ολογραμμάτων στον κόσμο γύρω σας για να επικοινωνείτε, δημιουργείτε με τρόπο που είναι πολύ πιο προσωπικός και ανθρώπινος».
Το Microsoft Hololens, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ο πρώτος «αδέσμευτος» ολογραφικός υπολογιστής στον κόσμο- «δεν χρειάζονται καλώδια, τηλέφωνα ή σύνδεση στο PC. Το Microsoft Hololens σας επιτρέπει να δείτε ολογράμματα σε υψηλή ανάλυση και να τα ακούσετε σε ήχο surround, ακόμα και αν είναι πίσω σας». Μέσω προηγμένων αισθητήρων, η συσκευή μπορεί να «δει» τι κοιτάει ο χρήστης και να κατανοήσει τι θέλει να επικοινωνήσει με τα χέρια και τη φωνή του.
Η Microsoft έκλεισε το «μπαράζ» παρουσιάσεών της με το Microsoft Surface Hub, μία νέα μεγάλη συσκευή οθόνης σχεδιασμένη για επαγγελματική χρήση, και ειδικότερα για ομαδική εργασία.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: