Cocktail blog

Θα πούμε καλή όρεξη στην κυρία Μέρκελ αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαo

Αμετακίνητος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις θα παραμείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποτίμηση των επισκέψεων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του προέδρου του Eurogroup Γερούν
Ντάισεμπλουμ. Οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου καταδεικνύουν την απόφασή του να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης παρά τις πιέσεις που ασκούνται.

Eιδικότερα, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε στους συνεργάτες του ότι «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώνει την σταθερή πολιτική θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά έναντι των δανειστών. Η σύσκεψη στο Μαξίμου βρίσκονταν σε εξέλιξη έως αργά το βράδυ.

«Θα πούμε καλή όρεξη στην κυρία Μέρκελ αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό. Δεν θα είναι στο δείπνο ο ελληνικός λαός», τόνισε από την πλευρά του δηκτικά στο Mega ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζονας το δείπνο της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: