Cocktail blog

Τα πιο όμορφα κάστρα του κόσμου

Υπάρχουν τόσα όμορφα κάστρα στον κόσμο, που ακόμη κι αν έχουμε επισκεφτεί πολλά, από αυτά πάντα θα υπάρχουν κι άλλα που δεν χωράει ο νους μας. Ας δούμε μερικά από τα πιο όμορφα και ατμοσφαιρικά του κόσμου.



   Swallow’s Nest, Ουκρανία  Η ονομασία του ως «Φωλιά του Χελιδονιού» δεν είναι τυχαία, αφού μοιάζει με μια μικρή φωλιά που «κρέμεται» πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Το κάστρο αυτό είναι διακοσμητικό, κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 1911 και 1912 από τον Ρώσο Αρχιτέκτονα Leonid Sherwood και έχει νεογοτθική αρχιτεκτονική, ενώ πρωταγωνιστεί και σε πολλές… ταινίες.

   Mont Saint Michel, Γαλλία  Ένα βραχώδες νησάκι στη Νορμανδία με ένα πανέμορφο κάστρο, κατακλύζεται από παλίρροιες και βρίσκεται 1 χιλιόμετρο μακριά από την ακτή -με την οποία συνδέεται με δρόμο- φιγουράροντας στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Ο πληθυσμός του είναι μόλις μερικές δωδεκάδες, αλλά δέχεται περίπου 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, καθώς το κάστρο του είναι ένα από τα ομορφότερα του κόσμου, ενώ πίσω του συναντάμε ένα μικρό χωριό με στριμωγμένα, γραφικά σπίτια.

   Κάστρο Conwy, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο  Μεσαιωνική οχύρωση στη βόρεια ακτή της Ουαλίας, το Κάστρο Conwy έχει την όψη του κάστρου όπως το φανταζόμασταν στην παιδική μας ηλικία. Χτίστηκε από τον Εδουάρδο I κατά τη διάρκεια της κατακτητικής του πορείας στην Ουαλία τον 13ο αιώνα και αποτελείται από 8 πύργους, που το καθιστούν ένα από τα πιο ακριβά κάστρα του Εδουάρδου I και ένα από τα πιο διακεκριμένα στον κόσμο.

   Κάστρο της Πράγας, Τσεχία  Ένα από τα μεγαλύτερα και παλιότερα κάστρα του κόσμου, το Κάστρο της Πράγας ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις αρχές του 9ου αιώνα και είναι περίπου 570 μέτρα μακρύ και 130 μέτρα φαρδύ. Πλέον αποτελεί έδρα του Προέδρου και της Κυβέρνησης της χώρας.

   Κάστρο Neuschwanstein, Γερμανία  Το κάστρο αυτό είναι ένα παλάτι του 19ου αιώνα πάνω σε ένα λόφο της Βαυαρίας, το οποίο αποτέλεσε επιθυμία του Λουδοβίκου II της Βαυαρίας, ο οποίος το χρησιμοποίησε σαν καταφύγιο, αλλά και σαν φόρο τιμής στο συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ, που εκτιμούσε πολύ. Άνοιξε στο κοινό μετά το θάνατο του Λουδοβίκου το 1886 και περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι το επισκέπτονται ετησίως.

   Κάστρο Hohensalzburg, Αυστρία  Ένα από τα παλαιότερα και πιο διατηρημένα κάστρα της Ευρώπης, το Hohensalzburg (το οποίο στα γερμανικά σημαίνει Υψηλό Φρούριο του Σάλτσμπουργκ) χτίστηκε τον 11ο αιώνα και επεκτάθηκε τον 14ο. Βρίσκεται στο βουνό Festungsberg και με μήκος 250 μέτρα και πλάτος 150 μέτρα, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα της Ευρώπης.

   Κάστρο Kilkenny, Ιρλανδία  Στο Kilkenny της Ιρλανδίας, χτισμένο το 1195 από τον Ουίλιαμ Μάρσαλ προκειμένου να ελέγχει ένα σημείο διάβασης του ποταμού Nore και τη διασταύρωση διάφορων μονοπατιών, το ομώνυμο κάστρο αποτελεί σήμερα τεράστια τουριστική ατραξιόν της περιοχής.

   Κάστρο Bodiam, Αγγλία  Το Bodiam είναι ένα κάστρο του 14ου αιώνα, χτισμένο στο Ανατολικό Sussex της Αγγλίας. Χτίστηκε το 1385 από τον Sir Edward Dalyngrigge, πρώην ιππότη του Εδουάρδου ΙΙΙ, για την προστασία της περιοχής από τη γαλλική επιδρομή, κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου. msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: