Πως να απομακρύνετε τις μυρωδιές από τα τάπερ

Σίγουρα θα έχει τύχει στους περισσότερους από εμάς να θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πλαστικό τάπερ και ανοίγοντας το μας έρχεται να το πετάξουμε στα σκουπίδια, λόγω της άσχημης μυρωδιάς που έρχεται από το εσωτερικό του!πως να ξεμυρίσουν τα τάπερΟ λόγος που μυρίζουν τα φαγητοδοχεία οφείλεται στο πορώδες πλαστικό υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους, το οποίο έχει την τάση να "φυλακίζει" τις μυρωδιές μέσα στους πόρους του.

Ιδίως, αν το φαγητό που είχαμε αποθηκεύσει περιείχε πολύ λίπος, κρεμμύδι ή σκόρδο τότε η κατάσταση είναι απογοητευτική. Υπάρχουν περιπτώσεις που όσες φορές και να πλύνουμε ένα τάπερ η μυρωδιά δεν φεύγει με τίποτα!

Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Πως μπορούμε να απομακρύνουμε όλες αυτές τις μυρωδιές από τα καθαρά πλαστικά δοχεία μας χωρίς τη χρήση χημικών καθαριστικών, αλλά με πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας; Ας δούμε!

Πως να ξεμυρίσετε τα τάπερ


1) Τοποθετήστε τα τάπερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη

Αφού τα πλύνετε και τα σκουπίσετε καλά, αφήστε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 24 ώρες. Αν η μυρωδιά επιμένει προσθέστε απορρυπαντικό πιάτων και επαναλάβετε.

2) Χρησιμοποιήστε ξύδι

το ξύδι ξεμυρίζει τα τάπερΒάλτε στα πλαστικά δοχεία σκέτο ξύδι ή ψωμί βουτηγμένο στο ξύδι και αφήστε τα κλειστά για 8 ώρες.

Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν!

Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα δοκιμάστε να τα τρίψετε για λίγα λεπτά με ένα πανί ποτισμένο με ξύδι.

3) Δοκιμάστε με εφημερίδα

βάλτε μπάλες εφημερίδας μέσα στα τάπερΑφού τσαλακώσετε αρκετά φύλλα εφημερίδας, γεμίζετε με αυτά το τάπερ.

Προσθέστε προαιρετικά μερικές κουταλιές μαγειρική σόδα και αφήστε τα για 8 ώρες προκειμένου να απομακρυνθούν όλες οι δυσάρεστες οσμές.

4) Χρησιμοποιήστε μπύρα

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρύνετε τις ενοχλητικές μυρωδιές του φαγητού από τα τάπερ είναι να τα γεμίσετε με μπύρα. Αφήστε τα κλειστά για ένα εικοσιτετράωρο και κατόπιν ξεπλύνετε τα καλά.

5) Τρίψτε με ντοματοχυμό

ο ντοματοχυμός απομακρύνει τις μυρωδιέςΈνας άλλος τρόπος για να ξεμυρίσετε τα πλαστικά τάπερ είναι να τρίψετε τα τοιχώματα του με ένα σφουγγάρι και ντοματοχυμό.

Ένα απλό σφουγγάρι κουζίνας είναι ότι πρέπει για αυτή την δουλειά.

Κατόπιν πλένετε κανονικά τα δοχεία με νερό και απορρυπαντικό πιάτων και είστε έτοιμοι!

6) Βράστε ρύζι (και κρατήστε το νερό)

Μουλιάστε τα "μυρωδάτα" πλαστικά δοχεία του φαγητού μέσα σε νερό στο οποίο προηγουμένως είχατε βράσει ρύζι και αφήστε το για μια ολόκληρη μέρα. Πλύνετε με νερό και απορρυπαντικό και το τάπερ σας θα είναι σαν καινούργιο!

7) Χρησιμοποιήστε πράσινα λαχανικά

Ψιλοκόψτε ωμά πράσινα λαχανικά και αφήστε τα μέσα στα φαγητοδοχεία για 24 ώρες. Μόλις τα βγάλετε θα δείτε ότι οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί.

Είδαμε λοιπόν μερικούς απλούς, εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να διώξουμε τις μυρωδιές του φαγητού από χρησιμοποιημένα πλαστικά τάπερ χωρίς καθαριστικά και με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: