Cocktail blog

Δίωξη του ΣΔΟΕ προς Σαμαρά

Το ποσό των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ αναζητάει το ΣΔΟΕ που αφορούσε σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα προκύπτει πως ανάμεσα στα βασικά πρόσωπα που αναζητάει το ΣΔΟΕ είναι και ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμίκος.

Ο κ. Παπαμίκος έχει σχέση με τη συμμετοχή της ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη », πρώην «Δίκτυο Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια» σε κονδύλια του ΥΠΕΞ. Φυσικά όπως γίνεται αντιληπτό το όποιο πρότζεκτ είχε κατά νου η ΜΚΟ δεν υλοποιήθηκε ποτέ παρά το γεγονός πως έλαβε από το ελληνικό κράτος το ποσό των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιο της έρευνας το ΣΔΟΕ ζήτησε από την Υπηρεσία Αναπτυξιακής Συνεργασίας που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών να ενημερωθεί εάν όντως υφίσταται η συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση και εάν δόθηκε το συγκεκριμένο ποσό. Τα ονόματα που αναφέρει στο έγγραφο το ΣΔΟΕ είναι οι:


Ανδρέας Παπαμίκος του Ιωάννη
Ηλίας Κουσκουβέλης του Ιωάννη
Νίκος Βασιλειάδης του Αναστασίου

Το ΣΔΟΕ με δεύτερο έγγραφο ζήτησε από το Υπουργείο Εξωτερικών στοιχεία για τα επτά αναπτυξιακά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκε η ΜΚΟ με το ποσό των 2.492.728,17 για την περίοδο 2001-2010. Το ΥΠΕΞ απάντησε πως ναι μεν δόθηκε το ποσό αλλά τα προγράμματα ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: