Cocktail blog

Ο Πούτιν πάσχει από αυτιστικό σύνδρομο

Από το αυτιστικό σύνδρομο Άσπεργκερ πάσχει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ισχυρίζονται απόρρητες εκθέσεις του Πενταγώνου, που έφερε στη δημοσιότητα το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Πρόκειται για έγγραφα του 2008 και του 2011, στα οποία ομάδα ερευνητών του Πενταγώνου, αφού ανέλυσε βίντεο από τις δημόσιες εμφανίσεις του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας από το 2000, περιγράφει ότι ο Πούτιν πάσχει από μία "αυτιστική δυσλειτουργία που επηρεάζει όλες τις αποφάσεις του".

Μάλιστα, οι ίδιοι ερευνητές προχωρούν, στα απόρρητα έγγραφα, και στην εκτίμηση ότι "η νευρολογική ανάπτυξη του Πούτιν, είναι προφανές ότι διεκόπη κατά την βρεφική ηλικία", εικάζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος υπέστη "προσβολή" στον εγκέφαλό του, κατά τη διάρκεια της κύησής του.

Αιτία της "προσβολής" που "βλέπουν" οι ειδικοί του Πενταγώνου, πιθανολογείται από τους ίδιους ότι είναι ένα εγκεφαλικό επεισόδιο της μητέρας του Πούτιν, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη της. Στην έκθεσή τους, γράφουν ότι το Άσπεργκερ έχει επηρεάσει τον τρόπο σκέψης του Ρώσου προέδρου.

Υποστηρίζουν, ακόμη, ότι έτσι εξηγείται η εμμονή του Πούτιν με την εξουσία, ο οποίος, γράφουν, "ισοσταθμίζει τη διαταραχή του, επιδιώκοντας ακραίο έλεγχο, κάτι που αντανακλάται στις αποφάσεις του και στον τρόπο που κυβερνά".

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, το μονίμως σταθερό βλέμμα του Πούτιν είναι βασική ένδειξη μιας νευρολογικής ανεπάρκειας και μιας ανικανότητας να αντιλαμβάνεται τα εξωτερικά σημάδια.

"Κατά τη διάρκεια κρίσεων, για να σταθεροποιηθεί και να ισορροπήσει τις αντιλήψεις, πρέπει να επιβάλει στον εαυτό του τον μέγιστο έλεγχο", σημειώνει η υπογράφουσα τις απόρρητες εκθέσεις, Δρ Μπρέντα Κόνορς της Σχολής Ναυτικού Πολέμου του Νιούπορτ, η οποία μελετά τη γλώσσα του σώματος και άλλων ηγετών.

Στην πραγματικότητα, η υπόθεση των ειδικών που αναφέρεται στις εκθέσεις, παρά την αναταραχή που έχει προκαλέσει, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί παρά μόνο με τη μελέτη της απεικόνισης του εγκεφάλου του Πούτιν - κάτι που παραδέχεται και η ίδια η Δρ Κόνορς.

Χαρακτηριστικό είναι πως το ίδιο το Πεντάγωνο υποβάθμισε τη σημασία αυτής της έκθεσης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη USA Today, δεν έφτασε ποτέ στο γραφείο του υπουργού Άμυνας ή άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Τι είναι το σύνδρομο Άσπεργκερ

Το Σύνδρομο Asperger είναι μια νευρολογική διαταραχή του εγκεφάλου η οποία, όπως και άλλες διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, χαρακτηρίζεται από δυσκολίες στην κοινωνική επικοινωνία και την κοινωνική αλληλεπίδραση. Τα συμπτώματα και οι συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν αυτό το Σύνδρομο αναγνωρίστηκαν από τον Αυστριακό παιδίατρο Hans Asperger.

Τα άτομα με Σύνδρομο Asperger δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, όπως ακριβώς και τα παιδιά με κλασσικό Αυτισμό. Για αυτά τα παιδιά η κοινωνική επικοινωνία είναι από δύσκολη έως αδύνατη, συχνά δεν διατηρούν βλεμματική επαφή και δυσκολεύονται να κατανοήσουν το νόημα των εκφράσεων και των χειρονομιών των άλλων.

Πολλά παιδιά κινούν ρυθμικά τα χέρια τους, μιλάνε "ρομποτικά" και χωρίς συναίσθημα (ή χρησιμοποιούν άλλους ασυνήθιστους τρόπους ομιλίας), χρειάζονται αυστηρό πρόγραμμα στην καθημερινή τους ζωή αλλιώς αγχώνονται και εμφανίζουν έντονο (συχνά εμμονικό) ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να γίνουν ειδικοί σε αυτό.

Σε σύγκριση με τον τυπικό αυτισμό, τα παιδιά με Σύνδρομο Asperger συνήθως δεν παρουσιάζουν σημεία μαθησιακών δυσκολιών – ο δείκτης νοημοσύνης τους βρίσκεται σε φυσιολογικά ή και υψηλά πλαίσια – και δεν έχουν σημαντική καθυστέρηση ομιλίας. Επίσης έχουν γενικά ομαλή αναπτυξιακή πορεία.

Για τον πολύ κόσμο είναι "περίπου" σαν τα άλλα παιδιά – αλλά με μια κοινωνική συμπεριφορά κάπως περίεργη. Αυτό εξηγεί γιατί η διάγνωση είναι δύσκολη και μια τέτοιου είδους διαταραχή μπορεί να περάσει απαρατήρητη ακόμα και από ειδικούς ή να λάβει λανθασμένη διάγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: