Cocktail blog

Ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της Τσέλσι που εμπόδισαν έναν μαύρο άνδρα να επιβιβαστεί σε ένα τρένο στο Παρίσι.

Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει τον άνδρα να προσπαθεί να επιβιβαστεί στο βαγόνι του μετρό στο σταθμό Richelieu-Drouot στην γαλλική πρωτεύουσα.

Μια ομάδα οπαδών φαίνεται να φωνάζει και να κάνει απρεπείς χειρονομίες προς τον άνδρα, ζητωκραυγάζοντας: «Τσέλσι, Τσέλσι, Τσέλσι», προτού τον σπρώξουν και πάλι στην πλατφόρμα την ώρα που προσπαθεί να μπει στο τρένο.

Όταν προσπαθεί εκ νέου να επιβιβαστεί στο βαγόνι, τον σπρώχνουν και πάλι προς τα έξω. Τότε οι οπαδοί φωνάζουν: «Είμαστε ρατσιστές, κι έτσι μας αρέσει», προσθέτοντας «Που ήσουν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;».

Πιστεύεται ότι ταξίδευαν προς το γήπεδο Parc des Princes για τον αγώνα εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ της Τρίτης, για το Champions League, που έληξε ισόπαλος 1-1.

Σε ανακοίνωσή της η Τσέλσι τόνισε πως θα πάρει μέτρα αν αναγνωριστούν οι οπαδοί της που ενεπλάκησαν στο περιστατικό. «Αυτή η συμπεριφορά είναι αποτρόπαια και δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο ή την κοινωνία» δήλωσε ο σύλλογος.
<object id="BLOG_video-8171886f269b594f" class="BLOG_video_class" contentid="8171886f269b594f" width="320" height="266" ></object></div>

Δεν υπάρχουν σχόλια: