Cocktail blog

Αχαϊκό Χωριό

Περιλαμβάνει:

Διαμονή σε Ξύλινο Σαλέ
Πρωινό
Τζάκι
Check-in: 14:00 / Check-out: 12:00
Wi-Fi
Αχαϊκό Χωριό

Είναι ένα επισκέψιμο αγρόκτημα στα 1350 μέτρα υψόμετρο του όρους Κλοκού. Οι παραδοσιακοί ξενώνες του -τα ξύλινα σαλέ και οι πετρόχτιστες μεζονέτες- είναι τα ιδανικά καταλύματα για τις χειμερινές διακοπές της οικογένειας και της παρέας. Συνδυάζουν την άγρια ομορφιά του αλπικού τοποίου με τη θαλπωρή, τη ζεστασιά και την ενέργεια των εσωτερικών χώρων τους. Στο Αχαϊκό Χωριό θα ζήσετε όμορφες στιγμές, θα έρθετε σε επαφή με την φύση και τα οικόσιτα ζώα της φάρμας, θα γευθείτε ωραίο σπιτικό φαγητό, και όλα αυτά με τις ανέσεις που προσφέρει ένα σύγχρονο και πολυτελές κατάλυμα… Είναι μια πρόταση εναλλακτικού τουρισμού με δραστηριότητες αγροτουριστικές, βουνού, αθλητικές, ένα ορμητήριο για χειμερινές αποδράσεις στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα και στα γύρω βουνά, αλλά και ένα ορεινό καταφύγιο και ησυχαστήριο για εσάς που ψάχνετε κάτι το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό, και κυρίως ανθρώπινο και φιλικό.

Διαμονή
Με πέτρα, ξύλο, και απεριόριστη θέα στις κοιλάδες του Χελμού, οι οικολογικές εγκαταστάσεις του Αχαϊκού Χωριού είναι απόλυτα εναρμονισμένες και φιλικές με το φυσικό περιβάλλον, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αισθητική. Τα ξύλινα σπιτάκια (σαλέ) φτιάχτηκαν από ολόκληρους κορμούς δέντρων με εσωτερικά μπάνια και καλοριφέρ. Οι παραδοσιακές πέτρινες κατοικίες είναι χτισμένες με πέτρα και ξύλο και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Ξύλινο Σαλέ Της Παρέας
Ανεξάρτητο, μονόχωρο με καθιστικό, τηλεόραση και μικρό τζάκι. Ο χώρος της τραπεζαρίας στο κεντρικό κτίριο αποτελείται από μοναστηριακά τραπέζια στημένα μπροστά στις τζαμαρίες με θέα όλο το βουνό και τις χιονισμένες πλαγιές και κορυφές. Διαθέτει μία υπερσύγχρονη κουζίνα με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, πιάτα φερμένα από το χωριό, φτιαγμένα από υλικά του κήπου και του αγροκτήματος.

Με σεβασμό στο Περιβάλλον
Το Αχαικό χωριό διατηρεί ανέγγιχτο το ευρύτερο περιβάλλον χρησιμοποιώντας την ενέργεια χωρίς σπατάλες, με αυτόνομη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που του παρέχει το φωτοβολταϊκό του σύστημα. Ανακυκλώνει το νερό με σύστημα βιολογικού καθαρισμού και το χρησιμοποιεί για το πότισμα των αγρών. Δεν σπαταλά το άφθονο νερό της πηγής του, απλώς το απολαμβάνει καθώς πηγάζει απευθείας από το βουνό και οι ντόπιοι το θεωρούν ιδιαίτερα χωνευτικό και ιαματικό.

Δραστηριότητες

Στη φάρμα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα ζώα και την αγροτική ζωή. Να τα φροντίσουν, να τα περιποιηθούν, να αρμέξουν την αγελάδα, να χτενίσουν τα άλογα, να ταίσουν τα σκυλιά και τις κοτούλες να συμμετέχουν στις αγροτικές εργασίες… και μάλιστα με ανταμοιβή των κόπων τους! Άλλες δραστηριότητες που θα βρείτε στο Αχαϊκό Χωριό και στην γύρω περιοχή:

Ιππασία
Τοξοβολία
Ορειβασία
Αθλητικές δραστηριότητες
Εξερευνήσεις με τζιπ
Εκδρομές
Επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
Πώς θα φτάσετε
Από Αθήνα: Παίρνετε την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών και στο 172ο χλμ. μπαίνετε στην είσοδο για Αίγιο. Στα πρώτα φανάρια που θα συναντήσετε, στρίβετε αριστερά. Ο δρόμος αυτός είναι η παλαιά εθνική οδός Αιγίου - Καλαβρύτων. Συνεχίζετε ευθεία προς το βουνό για 22 χιλιόμετρα.Ακολουθείστε αυτό τον δρόμο και αφού περάσετε από τα χωριά Σελινούντας, Πυργάκι, Φτέρη, φτάνετε στον Αγιο Παντελεήμονα. Mετά από δύο στροφές, βρίσκετε δεξιά την διασταύρωση για ΑΧΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ. Ακολουθείτε τις ταμπέλες και μετά από 900 μέτρα χωματόδρομου, βρίσκεστε στο ΑΧΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ.

Από Πάτρα: Μπείτε στην 2η είσοδο για Αίγιο και να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδρομή.

Δείτε το www.achaikochorio.gr
Αχαϊκό Χωριό
  1. A
    Αχαϊκό Χωριό 
    Άγιος Παντελεήμονας Αίγιο 25100
    Πώς θα πάω»

Δεν υπάρχουν σχόλια: