Cocktail blog

ΗΠΑ: Προσοχή στην κουκουβάγια. Αρπάζει καπέλα

Οι αρχές της πολιτείας του Όρεγκον στις ΗΠΑ προειδοποιούν όσους κάνουν νωρίς το πρωί τζόγκινγκ και όσους επισκέπτονται ένα συγκεκριμένο πάρκο της πρωτεύουσας Σάλεμ για την ύπαρξη μίας κουκουβάγιας που έχει αδυναμία στα...καπέλα κι έχει ήδη επιτεθεί σε τέσσερις
άνδρες για να τους τα αρπάξει. Κανένας τους δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά ένας από αυτούς που δέχτηκαν επίθεση, ο 36χρονος Μπραντ Χίλιαρντ, ηττήθηκε στη μάχη με την κουκουβάγια καθώς το πουλί τελικά του έκλεψε το τζόκεϊ καπέλο του.

«Ήταν εντυπωσιακό πως πέταξε χαμηλά κι έτσι απλά μου άρπαξε το καπέλο. Απλώς το αφαίρεσε από το κεφάλι μου σαν να μην είχε καθόλου βάρος», είπε στο Ρόιτερς.Ο ίδιος είπε ότι επέστρεψε στο πάρκο δύο φορές αυτή την εβδομάδα προς αναζήτηση του καπέλου του. «Το καπέλο δεν έχει εμφανιστεί ακόμη. Υποθέτω ότι θα χρησιμοποιείται σε κάποια φωλιά», σχολίασε ο Χίλιαρντ.

Ο επιστάτης των πάρκων της πόλης Κιθ Κίβερ δήλωσε ότι οι αρχές δεν έχουν ακούσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν μέχρι στιγμής. Ο ίδιος είπε ότι μέλη της Audubon Society, ενός συλλόγου για την προστασία και την περίθαλψη άγριας ζωής, εκτιμούν ότι ο ένοχος είναι μία συγκεκριμένη κουκουβάγια του γένους strix varia που συναντάται στη Βόρεια Αμερική και ότι μπορεί να αγριέψει καθώς αυτή είναι η περίοδος φωλιάσματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: