Cocktail blog

Καθώς η τεχνολογία προχωρά, πολλές πλαστικές επεμβάσεις λένε ‘’αντίο’’ στο νυστέρι

Στην εποχή μας οι περισσότεροι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες ... ψάχνουν τα μέσα για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να εξαφανίσουν τα σημάδια του χρόνου από πρόσωπο και σώμα δίχως χειρουργικές επεμβάσεις.

Είναι αλήθεια πως η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προοδεύσει και κατορθώνονται πάρα πολλά βήματα δίχως το "μαγικό" νυστέρι.
Όμως χρειάζεται και αυτό για μεγαλύτερες επεμβάσεις που δεν είναι εφικτό άλλες τεχνικές να ανανεώσουν τις περιοχές.
Το νυστέρι πραγματικά ήταν το Νο 1 εργαλείο μέχρι πρότινος για τις επεμβάσεις και της πλαστικής χειρουργικής.
Η τεχνολογία όμως προχωρά και στα χέρια του πλαστικού χειρουργού μπήκε το plasma blonde, η λειτουργία του οποίου βασίζεται σε ηλεκτρικά φορτία.
Αυτό το hi-tech "εργαλείο" βοηθά ώστε στα χειρουργεία που χρησιμοποιείται να ελαχιστοποιείται και σχεδόν να μην υπάρχει καθόλου αιμορραγία...!
Έτσι οι τομές μπορούν να γίνουν με ακρίβεια χιλιοστού, να μην χρειάζονται σωληνάκια (παροχετεύσεις), να μειώνεται ο χρόνος αποθεραπείας των ασθενών, να εξέρχονται την ίδια ημέρα από το νοσοκομείο. Το δέρμα στα σημεία που "τέμνεται" δεν ταλαιπωρείται όπως με το νυστέρι, οι ουλές επουλώνονται πιο γρήγορα και γίνονται πιο δυσδιάκριτες.
Γενικά έχουμε πολύ καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη τεχνική στα χειρουργεία μας.
Χρησιμοποιείται στο facelift, στα χειρουργεία του μαστού (αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή, ανόρθωση, σμίκρυνση, αυξητική κ.λ.π).
Η βλεφαροπλαστική και η ωτοπλαστική είναι αναίμακτες, με γρήγορη επαναφορά των ασθενών μας στις δραστηριότητές τους. Μεγάλη είναι η βοήθεια επίσης της νέας τεχνολογίας στα χειρουργεία της βραχιωνοπλαστικής και της κοιλιοπλαστικής. Ο χρόνος χειρουργείου είναι μικρότερος, οι τομές πιο ακριβείς και πιο λεπτομερείς. Η αποθεραπεία είναι πιο ομαλή, πιο γρήγορη.
Οι ασθενείς δεν ταλαιπωρούνται όπως πιο παλιά και φεύγουν πιο γρήγορα από το νοσοκομείο.
Η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση πια και αυτή αναίμακτη. Η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης κατέστησε εφικτή την αναίμακτη εναλλακτική της κλασικής λιποαναρρόφησης, με χρήση δέσμης laser.
Με τη μέθοδο αυτή, το λίπος από στερεό γίνεται υγρό υπό την επίδραση κατάλληλου μήκους κύματος φωτός (laser) και έτσι ο πλαστικός χειρουργός δύναται να αφαιρέσει όσο τον δυνατόν περισσότερο λιπώδη ιστό, δίχως αιματώματα, ουλές ή άλλες επιπτώσεις.
Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική και γίνεται με τοπική αναισθησία και εισαγωγή εξαιρετικά λεπτής "βελόνης" (διαμέτρου μόλις 1-2 mm ) η οποία κατευθύνει τη δέσμη laser.
Σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι οι ελάχιστες επιπτώσεις στον οργανισμό, οπότε δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική- νοσοκομείο και δεν επηρεάζει την καθημερινότητα του ατόμου. Το αποτελέσματα είναι άμεσα και μόνιμα.
Η μέθοδος αυτή μπορεί να συνδυαστεί με τη μέθοδο της λιπογλυπτικής ( cavitation ) ή τη μέθοδο σύσφιξης με χρήση της Tripoller R, τεχνολογίαγια για να επιτυγχάνεται ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.
Το νυστέρι επίσης ήταν το μόνο εργαλείο για την αφαίρεση των διαφόρων τατουάζ παλαιότερα.
Σήμερα χρησιμοποιούνται πια τα ειδικά laser. Βεβαίως πάντα η επιλογή της μεθόδου (laser, RF κ.λ.π) είναι στην κρίση του γιατρού για να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Όταν λοιπόν χρειάζεται να δοθούν λύσεις ομορφιάς μόνο με νυστέρι δεν πρέπει πια να φοβούμαστε διότι υπάρχουν στην εποχή μας τρόποι για αναίμακτες επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική. Οι πλαστικοί χειρουργοί, με αναίμακτο τρόπο, δίνουν τις λύσεις σε πρόσωπο και σώμα πιο γρήγορα, ανώδυνα και μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ότι παλιά. Εκ γενετής προβλήματα, επίκτητα ή προβλήματα του...χρόνου, επιλύονται για να βελτιώσουν την εμφάνιση και την ψυχολογία μας!iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: