Cocktail blog

Η CIA προσπαθεί επί χρόνια να σπάσει το λογισμικό iPhone και iPad

Ερευνητές της  CIA  εργάστηκαν επί χρόνια για να «σπάσουν» τις ασφαλιστικές δικλείδες των  iPhone  και   iPad  της  Apple  , σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα τα οποία έφερε στο φως η διαδικτυακή πλατφόρμα  The Intercept  , η οποία επικεντρώνεται συνήθως σε αποκαλύψεις του φυγά πρώην συνεργάτη της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν.



 Η πρώτη σχετική σύσκεψη ειδικών της CIA για το ζήτημα έγινε μάλιστα έναν ολόκληρο χρόνο πριν το iPhone «βγει» στις προθήκες των καταστημάτων.

 Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών αναζητούσε μεθόδους αποκρυπτογράφησης και τελικώς χειρισμού του κωδικοποιημένου firmware των συσκευών της Apple.

 Με αυτό τον τρόπο, η CIA θα μπορούσε να «φυτεύει» κακόβουλο λογισμικό σε συσκευές της εταιρείας και να αναζητήσει τρωτά σε άλλα σημεία του λογισμικού των iPhone - iPad, το οποίο είναι κρυπτογραφημένο.

 Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

 Η αποκάλυψη έρχεται σε μια περίοδο όπου η Apple και άλλες εταιρείες του χώρου αρνούνται τις πιέσεις των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου να μειώσουν την ασφάλεια των συσκευών τους, για να διευκολύνουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας. msn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: