Cocktail blog

Το Facebook στη μάχη για την πρόληψη των αυτοκτονιών

Τι θα κάνατε εάν βλέπατε ένα τέτοιο post στο Facebook; Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Το Facebook επιχειρεί να δώσει οδηγίες στους «φίλους», αλλά και να αποτρέψει την αυτοκτονία προβάλλοντας στον συντάκτη του post επιλεγμένο περιεχόμενο.  Το διαδικτυακό στέκι όπου συγκεντρώνονται καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι,
περιτριγυρισμένοι από τους «φίλους» τους, εξοπλίζεται με εργαλεία για να μπορούν να αποτραπούν οι απόπειρες αυτοκτονίας που ενδεχομένως προμηνύουν τα post. Τα μέλη του Facebook στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να αναφέρουν στην υπηρεσία τα δημοσιεύματα που υποδηλώνουν απόγνωση, να ειδοποιήσουν σχετικά φίλους ή ακόμα και εξειδικευμένα κέντρα για βοήθεια, ανακοινώθηκε σε συνέδριο στην έδρα της εταιρείας.Η εταιρεία συνεργάστηκε με την Forefront: Innovations in Suicide Prevention, έναν οργανισμό που εδρεύει στο School of Social Work στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.
Σκοπός της συνεργασίας τους, να αναπτύξουν έναν μηχανισμό που θα δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε φίλο βλέπει ένα post αυτοκτονίας να κάνει κάτι γι'αυτό: από το να στείλει ένα μήνυμα  για να δείξει ενδιαφέρον, να προωθήσει το αινιγματικό post σε κάποιον άλλο φίλο ή συγγενή, να καλέσει βοήθεια ή να επικοινωνήσει με συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Το Facebook θα αξιολογεί την αναφορά πιθανής αυτοκτονικής τάσης του μέλου της και την επόμενη φορά που θα μπει στην υπηρεσία ο συντάκτης του post θα βλέπει προτάσεις για βοήθεια, ακόμα και βίντεο από τον οργανισμό Now Matters Now, με σκοπό να τον αποτρέψουν από την αυτοκτονία. Μάλιστα, οι ερευνητές απευθύνθηκαν σε ανθρώπους που επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν για να αξιολογούν το σύστημα πριν υιοθετηθεί επισήμως από το Facebook. tech.in.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια: