Cocktail blog

Χάρτης: Ποιες χώρες έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οπλοκατοχής

Έρευνα παρουσιάζει τη λίστα με τις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό οπλοκατοχής ανά κάτοικο στον κόσμο. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα και ποια χώρα διαθέτει υψηλότατο ποσοστό οπλισμένων πολιτών από τη γειτονιά μας.
Το ζήτημα της οπλοκατοχής είναι μια συζήτηση που έχει απασχολήσει συχνά την κοινή γνώμη, ακόμη και στην Ελλάδα. Δεν ήταν λίγοι οι
πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και δημόσια πρόσωπα που την προέκριναν ως τρόπο προφύλαξης και ασφάλειας για τους "ανυπεράσπιστους" πολίτες. Ωστόσο, δεκάδες είναι τα περιστατικά, ειδικά στην Αμερική, που η ευρεία οπλοκατοχή έχει οδηγήσει σε τρομερά δυστυχήματα.
Μια ελβετική εταιρία ερευνών σε ζητήματα ελαφριού οπλισμού, Small Arms Survey, έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη με τον αριθμό όπλων ανά 100 κατοπίκους. Μεταξύ 178 χωρών στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αμερική, όπου καταγράφονται 90 όπλα ανά 100 πολίτες. Η χώρα μας καταλαμβάνει την  23η θέση, με 22,5 όπλα/100 κάτοικους. Εντύπωση προκαλεί η δεύτερη θέση, η οποία ανήκει στην Σερβία με 69.7 όπλα, αλλά και η Κύπρος που βρίσκεται στην 5η θέση με 36.1. Αντίθετα η Τουρκία βρίσκεται στην 52η θέση με 12,5 όπλα ανά 100 κατοίκους.
"World map of civilian gun ownership - 2nd color scheme" by RGloucester - This file was derived from: BlankMap-FlatWorld6.svg Data from Small Arms Survey 2007 by the the Graduate Institute of International and Development Studies in Geneva. Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons.
Δείτε παρακάτω και τη λίστα με τις χώρες ανά αριθμό όπλων:


"Guns" byMiketwardos -Own work. Licensed underCC BY-SA 3.0via Wikimedia Commons.

Δεν υπάρχουν σχόλια: