Cocktail blog

Google Chromebit, μετατρέπεις το monitor ή την TV σε υπολογιστή

Η Google αποκάλυψε ένα ολοκαίνουριο είδος συσκευής με Chrome OS, που μπορεί να χωρέσει άνετα σε μία τσέπη και έχει την ονομασία Chromebit.Ουσιαστικά, είναι ένα Chromebook σε...σμίκρυνση, και βασίζεται στο SoC της Rockchip, 3288 (Mali-T760 GPU). Ενσωματώνει 2GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου ενώ προσφέρει υποστήριξη WiFi 802.11ac, έχει USB2.0 θύρα, Bluetooth 4.0 και ελεγκτή Smart ready.


Όπως συμβαίνει και με το Compute Stick της Intel, το μόνο που απαιτείται για να λειτουργήσει το Chromebit είναι να έχετε στην διάθεση σας μία οθόνη με υποδοχή HDMI. Μόλις το συνδέσετε στην θύρα HDMI, έχετε στην ουσία μετατρέψει το monitor σε ένα υπολογιστή. Για να μην εξέχει από την οθόνη, το Chromebit, σε αντίθεση με το Intel Compute Stick, μπορεί και λυγίζει πάντως.
Όσο αφορά στην αυτονομία, η Google δεν είχε να δώσει απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση, επειδή η συσκευή βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο. Το πρώτο πάντως Chromebit που κατασκευάστηκε από την ASUS θα κοστίζει λιγότερο από $100 και θα είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι σε ασημένιο χρώμα, γαλάζιο ή πορτοκαλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: