Cocktail blog

H Microsoft συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στη Microsoft μιας και η εταιρεία κλείνει πλέον 40 έτη παρουσίας στα τεχνολογικά πράγματα, με τον Bill Gates να στέλνει σχετική επιστολή στους υπαλλήλους.

Η Microsoft ιδρύθηκε στις 4 Απριλίου 1975 από τον Bill Gates και τον Paul Allen στο Albuquerque, του New Mexico, όπου οι δύο οραματιστές έστησαν ένα κατάστημα προκειμένου να καταφέρουν να υλοποιήσουν το στόχο τους που ήταν να βάλουν έναν υπολογιστή σε κάθε σπίτι. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι απέτυχαν, καθώς η έννοια προσωπικός υπολογιστής είναι άμεσα συνυφασμένη με το όνομα της Microsoft.


Πολλοί είναι εκείνοι που αγαπούν να… μισούν την Microsoft, αλλά θα πρέπει κανείς να αναγνωρίσει το γεγονός ότι η εταιρεία αυτή κατάφερε να κάνει μαζικό φαινόμενο τους υπολογιστές και τα λειτουργικά συστήματα, ενώ παράλληλα ήταν ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες που είχαν λανσάρει τα Windows Mobile, μία από τις λίγες πλατφόρμες για κινητά που υπήρχαν πριν από την επανάσταση των smartphones.

Ο Bill Gates, το πρόσωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με την εταιρεία, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για 25 συναπτά έτη και αποχώρησε το 2000. Στο μήνυμά του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, ο Bill Gates τους συμβουλεύει να κάνουν την δύναμη της τεχνολογίας προσβάσιμη σε όλους, να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συνδεθούν πιο εύκολα μεταξύ τους, ενώ επιθυμεί να γίνει το personal computing διαθέσιμο παντού.

Σήμερα η Microsoft με τα Windows βρίσκεται σχεδόν στο 90% των υπολογιστών παγκοσμίως, ενώ η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 125.000 υπαλλήλους σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Στην Ελλάδα, τα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι, δέχτηκαν επίθεση με γκαζάκια, με υλικές μόνο ζημιές, όπως μας ενημερώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: