Cocktail blog

Online εξερεύνηση αστεροειδών από τη NASA

Η NASA λανσάρει ένα web εργαλείο για να μπορούν όλοι οι χρήστες του Internet να βοηθήσουν στην εξερεύνηση του αστεροειδή Vesta.



Το web εργαλείο της NASA μπορείτε να το βρείτε πληκτρολογώντας http://vestatrek.jpl.nasa.gov/ στον web browser σας και είναι βασισμένο στην λογική του Google Earth. Ο αστεροειδής Vesta είναι ένας από τους μεγαλύτερους στο ηλιακό μας σύστημα και έχει μελετηθεί αρκετά από το σκάφος Dawn από το καλοκαίρι του 2011 έως και το καλοκαίρι του 2012.

Οι περισσότερες από τις παρατηρήσεις του διαστημικού σκάφους είναι στη διάθεση του online κοινού, μαζί με μία τρισδιάστατη απεικόνιση της τοπολογίας του Vesta.

H NASA ισχυρίζεται ότι το εργαλείο αυτό είναι ικανό να προσφέρει στους πολίτες όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να μπορούν να εξερευνήσουν το ουράνιο σώμα αυτό που παρουσιάζει αρκετό επιστημονικό ενδιαφέρον.

Το εργαλείο της NASA ονομάζεται Vesta Trek και διακρίνεται για τους διαδραστικούς χάρτες του, ενώ διαφορετικά σημεία του αστεροειδή έχουν σημειωθεί με τις ονομασίες τους και τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν.

Το διαστημικό σκάφος Dawn εξερευνά τη ζώνη των αστεροειδών, ενώ τον προηγούμενο μήνα έφτασε στον Ceres, ο οποίος είναι ένας νάνος πλανήτης. Οι έρευνες του Dawn γίνονται στο πλαίσιο του Lunar Mapping and Modeling Project, εν συντομία LMMP, το οποίο αναμένεται να μας δώσει και άλλα παρόμοια εργαλεία στο μέλλον για την καλύτερη κατανόηση του σύμπαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: