Cocktail blog

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:;Ακατάλληλο το 12 Δημοτικό Σχολείο για ένα παράθυρο

Οι τεχνικές υπηρεσίες το έκριναν ακατάλληλο διότι, την περασμένη εβδομάδα και στη διάρκεια του μαθήματος, αποκολλήθηκε το τζάμι από ένα κούφωμα, το οποίο έπεσε μέσα σε σχολική αίθουσα.Αναστάτωση προκλήθηκε, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της σχολικής περιόδου, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, μετά την απόφαση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης να κρίνουν ακατάλληλο για μάθημα το λυόμενο κτίριο που στέγαζε τους μαθητές.

Οι τεχνικές υπηρεσίες το έκριναν ακατάλληλο διότι, την περασμένη εβδομάδα και στη διάρκεια του μαθήματος, αποκολλήθηκε το τζάμι από ένα κούφωμα, το οποίο έπεσε μέσα σε σχολική αίθουσα.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας του κεντρικού Δήμου Ελλη Χρυσίδου, αρχικά, πρότεινε το σχολείο είτε να κλείσει νωρίτερα είτε τα παιδιά να πάνε διπλοβάρδια σε άλλο σχολείο.
Στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των γονέων με την κ. Χρυσίδου, προτάθηκε να χρησιμοποιηθούν έως τη λήξη της σχολικής περιόδου τέσσερις αίθουσες στον πρώην παιδικό σταθμό Πορτοκαλιάν και δύο αίθουσες στο νέο δημαρχιακό μέγαρο.
Απάντηση στο θέμα;
Το θέμα έχει σημαντικές προεκτάσεις και χρειάζονται αρκετές διευκρινήσεις.
Καταρχήν το τζάμι το οποίο πριν από ένα περίπου μήνα έπεσε και δημιουργήθηκε κίνδυνος για τα παιδιά έπεσε στην τάξη της έκτης δημοτικού ήταν στο διπλανό κτιριακό συγκρότημα που στεγάζεται το 5ο Γυμνάσιο αρρένων στο οποίο και φιλοξενείται η έκτη δημοτικού στου σχολείου και όχι στο κτίριο το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο που στεγάζει τις υπόλοιπες πέντε τάξεις του δημοτικού.
Συνεπώς:
Ερώτημα πρώτο πως μπορεί να κρίνεται επικίνδυνο το κτίριο του δημοτικού στο οποίο δεν έγινε το ατύχημα και όχι το κτίριο το 5ου Γυμνασίου στο οποίο και έγινε το ατύχημα.
Δεύτερο στο κτίριο του 12 δημοτικού παρά τις επανηλλειμένες επί τρία και παραπάνω χρόνια αιτήσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και των εκπαιδευτικών δεν διατέθηκαν κονδύλια για τη συντήρηση του ενώ σε άλλα λυόμενα σχολεία τις Ανατολικής Θεσσαλονίκης υπήρξαν σημαντικές παρεμβάσεις αντ΄ αυτού το προηγούμενο καλοκαίρι διατέθηκαν κονδύλια για την ασφαλτόστρωση του αυλόγυρου!!!!…
Τρίτο η τεχνική έκθεση των υπηρεσιών του δήμου αναφέρει ότι υπάρχει οξύδωση στον αλουμινένιο φέροντα οργανισμό!!!! και ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο γιατί δεν μπορεί να υγρομονωθεί!!! ΟΙ παρεμβάσεις στο κουφώματα που είναι και οι πιο σημαντικές για την ασφάλεια των παιδιών σύμφωνα με μηχανικούς γονείς παιδιών είναι μικρού κόστους και μπορούν να γίνουν άμεσα.
Τέταρτο κανείς δεν έχει διευκρινίσει πιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου στο οποίο βρίσκεται το σχολείο και για ποίους πραγματικά λόγους θέλουν να κριθεί επικίνδυνο και να φύγει από την “προνομιακή” θέση στην οποία βρίσκεται.
Να τονίσω ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικού επιπέδου σχολείο από άποψη εκπαιδευτικών και παιδιών το οποίο εξυπηρετεί παιδιά από την περιοχή της Ευζώνων, Φαλήρου, Μαρτίου και Σοφούλη με αρχική έδρα το πολύπαθο υπό κατάληψη κτίριο της Βασ. Γεωργίου με πολλούς γονείς δεδομένης της εξαιρετικής λειτουργίας του να δέχονται τα παιδιά τους να μετακινούνται με λεωφορείο για την παρακολούθηση του.

Επίσης με όλα αυτά τα θέματα θεωρώ επιεικώς απαράδεκτη τη δήλωση της υπεύθυνης Αντιδημάρχου μετά από τη συνάντηση και τη πρόταση της για μη εφικτές και παιδαγωγικά απαράδεκτες λύσεις “ότι κάποιοι πρέπει να ξεβολευτούν”!!!
Tubesalonika comment
Συμπληρώνοντας ότι κάποιος πληρωμένος δημοσιογράφος ανέφερε ότι όλοι η Θεσσαλονίκη είναι  στραμμένη ενάντια στις προσπάθειες  αυτών τον γονέων,που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδεία τους.Κάτι που δεν ισχύει....Γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι όλοι θέλουμε μια όμορφη Θεσσαλονίκη και γνωρίζουμε επίσης για το νέο σχέδιο ανάπλασης της Νέας παραλίας.Γνωρίζουμε επίσης τα ιδιωτικά συμφέροντα και τα ιδιωτικά υπόγεια πάρκινγκ που θα γίνουν κάτω από αυτό,καιρός πλέον να σταματήσουν αυτές οι αηδίες και να βρει ο Δήμος άμεση λύση για ένα νέο(έστω πρόχειρο σχολείο) η να δώσουν παράταση κάνοντας κάποιες μικρές  βελτίωσης στο υπάρχον σχολείο.και όλα αυτά για 2000 ευρώ.Να μην ξεχναμε οτι γνωρίζομε επίσης ότι ο Δήμος Θεσσαλονικης νοικιαζει τα διπλανά κοντεινερ χιλιάδες ευρω το μήνα ,γνωρίζουμε επίσης ότι πληρώνει χιλιάδες ευρώ για μεταφορά παιδιών με λεωφόριο και επιβαρύνει έτσι το ταμειο του Δήμου,Κλίνοντας θέλω να πω ότι αυτά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που φεύγουν από τα ταμεία του δήμου,όχι μόνο θα ειχαν φτιάξει έναν υπερσύγχρονο σχολείο αλλά και πολλά αλλά σχολεία που έχουν παρόμοια προβλήματα,Να σταματήσουν τα συμφέροντα και να Πασοκτσήδικα μυαλά και να φτιάξουν ένα νέο σχολείο.Τα συμπεράσματα δικά σας ...
Παρακαλω αναρτήστε το παντου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: