Cocktail blog

Θεοχάρης: Πρόβλημα με τις καταθέσεις αν πάμε για εκλογές

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των καταθέσεων στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες έκρουσε ο κ. Χ. Θεοχάρης, βουλευτής του Ποταμιού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων στην περίπτωση που αποφασισθεί προσφυγή στις κάλπες πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και υπογραφεί η συμφωνία για το τρίτο Μνημόνιο.



Οι τράπεζες παραμένουν εύθραυστες σημείωσε και θα τις σταθεροποιήσει η υπογραφή του νέου προγράμματος και η εξασφάλιση του κονδυλίου των 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη πρέπει ο πρωθυπουργός να αναζητήσει λύσεις από την υφιστάμενη Βουλή, ώστε να προκύψει κυβέρνηση που θα έχει ως στόχο την επιστροφή της χώρας στις αγορές, κάτι που συνεπάγεται και επιστροφή στην ομαλότητα.

Εκτίμησε, δε ότι αν επιλεγούν τα κατάλληλα πρόσωπα και υπάρξει αποφασιστικότητα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η χώρα θα μπορούσε να επανέλθει στις αγορές σε ορίζοντα ενός ή δύο ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: