Cocktail blog

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυρία Κωνσταντοπούλου έχει αρχίσει και έτσι θα κατέχει δυο ρεκόρ

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον θώκο του προέδρου της βουλής έχει ξεκινήσει.



Μετά τα όσα τραγικά έκανε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προκειμένου να μπλοκάρει την ψήφιση της εξουσιοδότησης που θα έδινε η βουλή στον πρωθυπουργό ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζονται τα σενάρια να αποφύγουν μια ανάλογη στα περιφορά από απόψε το βράδυ καθώς είναι έκδηλη η ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την στάση της.

Ετσι δεν αποκλείεται να κατατεθεί σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πρόταση μομφής κατά της προέδρου από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου η κα Κωνσταντοπούλου να "αφοπλιστεί" μέχρι να συζητηθεί η πρόταση στην ολομέλεια και να μην μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία για την ψήφιση της τρίτης συμφωνίας και των προαπαιτούμενων που η βουλή θα πρέπει να έχει ψηφίσει μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.

Για την πρόταση μομφής απαιτούνται οι υπογραφές 50 βουλετων ενω για να περάσει η πρόταση στην φανερή ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει χρειάζονται 151 βουλευτές.
Επειδή ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει αν ο πρόεδρος εις βάρος του οποίου έχει κατατεθεί πρόταση μομφής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, ή οχι έως ότου το Σώμα λάβει τις τελικές του αποφάσεις υπάρχει η πιθανότατα, η Ολομέλεια θα κληθεί σήμερα να αποφασίσει εάν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα αναστείλει τα καθήκοντά της έως την Παρασκευή οπου και προβλέπεται να συζητηθεί η πρόταση μομφής εάν τελικά κατατεθεί σήμερα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες υψηλών κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων υπάρχει γνωμάτευση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, σε ανύποπτο χρονικό διάστημα όταν είχε τεθεί πρόταση μομφής για τους Βαγγέλη Μεϊμαράκή και Φίλιππο Πετσάλνικο, που αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Βουλής παύει να ασκεί τα καθήκοντα του για τρεις ημέρες και τον αντικαθιστά ο πρώτος αντιπρόεδρος.

Πρόταση μομφής έχουν έτοιμη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης άλλα αν τελικά κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα γίνει κατόπιν συμφωνίας προκειμένου να μην φανεί ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σύρεται πίσω από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Οποία λύση πάντως και να ακολουθηθεί, η αντίστροφη μέτρηση για την κυρία Κωνσταντοπούλου έχει αρχίσει και έτσι θα κατέχει δυο ρεκόρ. Θα μείνει στην ιστορία ως η πιο νέα πρόεδρος της βουλής και αλλά και η πρόεδρος με την μικρότερη θητεία που έχασε το αξιώματα της από πρόταση μομφής που έκανε το ίδιο κόμμα το οποίο έξι μήνες νωρίτερα την είχε προτείνει για τον ίδιο θώκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: