Cocktail blog

Ξαναχτύπησε ο Βαρουφάκης: Η συμφωνία είναι ένα γελοίο κείμενο

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έδινε συνέντευξη στην ΕΡΤ1, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μιλούσε στο ThePressProject, τονίζοντας πως στόχος των δανειστών είναι η υποταγή και η γελοιοποίηση της κυβέρνησης.



Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε σκληρή κριτική στο κείμενο της συμφωνίας που θα φέρει αύριο η κυβέρνηση στη Βουλή και που επετεύχθη μετά τις διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.

"Η άποψη μου για την Σύνοδο είναι ότι αποτελεί κατάφωρο πλήγμα στην αξιοπιστία της ΕΕ στην ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Διαβάζοντας την δεν πίστευα στα μάτια μου για το πως οι ηγέτες, κατάφεραν σε τόσο πολύ μικρό διάστημα να καταφέρουν ένα τέτοιο πλήγμα στην Ευρώπη. Είναι ένα γελοίο κείμενο", τόνιζε χαρακτηριστά.

Περί ανάκαμψης

Ο πρώην "τσάρος" της ελληνικής οικονομίας, συνέχισε λέγοντας: "Δεν έχει καμία οικονομική βάση για ανάκαμψη της οικονομίας. Στόχος είναι η υποταγή της κυβέρνηση, η γελοιοποίηση της. Κάθε θέμα που έθεσε η κυβέρνηση το αρνήθηκαν και είναι σαν να έχουν συγγράψει ένα κείμενο για να μας εξευτελίσουν στην λάσπη. Να κάνουμε μία δήλωση μετανοίας για κάθε τι έχουμε πει μέχρι στιγμής".

Στην συνέντευξη που δόθηκε στον διαδικτιακό ιστότοπο, ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε τις θέσεις του αρχίζοντας από την στάση που θα κρατήσει στην αυριανή διαδικασία στην Βουλή, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει προλάβει να διαβάσει ακόμα το κείμενο.

"Δεν θα το ψηφίσω, εκτός αν υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις που θα με κάνουν να το σκεφτώ. Θα το συζητήσω με τον συντρόφους, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Τσίπρα. Έχω μια ηθική υποχρέωση να μην βιαστώ. Χρειάζεται ψυχραιμία" απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αυτής, τόνισε ακόμη πως "άποψή μου είναι πως αν δώσεις τα πρωτογενή πλεονάσματα δίνεις και το χρέος", συμπληρώνοντας πως "θα μπορούσα να παραιτηθώ όταν διαφωνήσαμε. Δεν το έκανα για ηθικούς λόγους".

Πηγή: Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: