Καταργείται το επίδομα θέρμανσης

Προς κατάργηση της εξίσωσης  του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Αυτό, ωστόσο, συνεπάγεται και με την κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς με διάταξη νόμου, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Όπως είπε, ο φόρος θα καθοριστεί στα 6 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα 33 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης. «Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού έως το τέλος του έτους θα έχει "κλειδώσει" όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο».

Όπως εξήγησε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. από τα δημόσια έσοδα.

Συμπλήρωσε δε ότι θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. από τον προϋπολογισμό που αποτελούσαν την δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: