Cocktail blog

Βαρουφάκης: H κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί

Συνεχίζοντας την συνέντευξη, ο Γιάννης Βαρουφάκης εκπλήσσει ακόμα περισσότερο καθώς τάσσεται υπέρ μιας παραίτησης της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί. Είχαμε συμφωνήσει όλοι μαζί ότι εκείνο που επιδιώκουμε είναι μαι συμφωνία με τους εταίρους οικονομικά διαχειρίσιμη και πολιτικά έντιμη. Και ότι, αν δεν τα καταφέρουμε, θα παραδώσουμε τα κλειδιά στο μνημονιακό μπλοκ», γράφει η εφημερίδα.



Ο ίδιος πάντως επιμένει πως σωστά έκανε και ψήφισε «ναι» στο δεύτερο προαπαιτούμενο πολυνομοσχέδιο: «Ψήφισα για τον Αλέξη και τον Ευκλείδη, για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, για την ενίσχυση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση» λέει ο Γιάννης Βαρουφάκης.  «Παρότι υποστηρίζω την θεωρία των παιγνίων, δεν παίζω παίγνια» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Από το Σάββατο το βράδυ ωστόσο, όταν έγιναν γνωστά και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ο πρώην ΥΠΟΙΚ αντέδρασε στον τίτλο του ρεπορτάζ με μία σειρά μηνυμάτων Twitter, στα οποία κατηγορεί την εφημερίδα για προβοκάτσια, με τον εκδότη της εφημερίδας να απορρίπτει τις διαψεύσεις του πρώτου.

«Ο τίτλος “Βαρουφάκης: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση” είναι η προβοκάτσια της Κυριακής. Ανυπομονώ να δω την προβοκάτσια της... Δευτέρας» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Πάντως, ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής αναφερόμενος στο περιστατικό έγραψε στο Facebook ότι «Το ρεπορτάζ για το Γιάνη Βαρουφάκη που υπογράφω στη Realnews είναι απολύτως ακριβές και μεταφέρει με συνέπεια όσα κουβεντιάσαμε. Ούτε εγώ ούτε η εφημερίδα προβοκάρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: