Cocktail blog

Ξεκίνησε το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ τέθηκε σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου  και θα ισχύσει μέχρι την 30 Απριλίου 2016.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΕΗ, για τους πελάτες της που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών οι μειωμένες χρεώσεις θα ισχύουν στα διαστήματα 15:00-17:00 και 02:00-08:00.


Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00. Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα καταστήματα ΔΕΗ της περιοχής τους, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ.

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση από τη ΔΕΗ

1.Πώς μπορείτε να μάθετε το ωράριο του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση (Γ1Ν) που ισχύει στο ακίνητό σας

Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν έχετε το τμηματικό ή το συνεχές ωράριο, ελέγχοντας το μετρητή της παροχής σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να παρατηρήσετε εάν από τις ώρες 15:00 έως 17:00 (από 1η Νοεμβρίου έως την 30η Απριλίου) ο μετρητής σας καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Μ (Μειωμένο τιμολόγιο) ή στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Κ (Κανονικό τιμολόγιο), οπότε θα διαπιστώσετε πιο ωράριο του μειωμένου τιμολογίου έχετε.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με το αν έχετε ενταχθεί στο συνεχές ή στο τμηματικό ωράριο μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, που ανήκει το ακίνητο.

2.Εάν είστε νέος χρήστης (ενοικιαστής/ιδιοκτήτης) ακινήτου, πώς μπορείτε να μάθετε αν έχετε «νυχτερινό» και ποιο είναι το ωράριο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαπιστώσετε αν κάνετε χρήση του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση.

Α) Ελέγχοντας το λογαριασμό που λαμβάνετε
Στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω αριστερά, αναφέρεται το είδος του τιμολογίου, δηλαδή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ
Στην πίσω όψη του ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού εμφανίζεται αναλυτικά «η πάγια χρέωση νύχτας» και ακριβώς από κάτω η χρέωση των κιλοβατώρων (kWh) που έχουν καταναλωθεί τις ώρες του νυχτερινού.
Στην πίσω όψη του ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού (πάνω αριστερά) εμφανίζονται αναλυτικά οι ενδείξεις του μετρητή, όπου εμφανίζεται και η ένδειξη στον ΚΩΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ 12 ή 13 (μειωμένο τιμολόγιο).

Β) Ελέγχοντας το μετρητή της παροχής σας
Καταρχάς μπορείτε να δείτε εάν διαθέτετε μετρητή διπλής εγγραφής δηλαδή αν υπάρχουν δυο κοντέρ στο μετρητή σας. Το ένα φέρει την ένδειξη Κ και το άλλο την ένδειξη Μ. Στη συνέχεια να παρατηρήσετε εάν τις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου ο μετρητής σας καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Μ.

Γ) Ελέγχοντας τον πίνακα εγκατάστασης της οικίας
Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ένα ενδεικτικό λαμπάκι στον πίνακα εγκατάστασης της οικίας, η οποία συνδέεται με τον αγωγό πρόσθετης εξυπηρέτησης. Αν τις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου ανάβει το λαμπάκι, τότε κάνετε χρήση του νυχτερινού τιμολογίου.

3. Εάν είστε ενοικιαστής ενός ακινήτου, πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση για τιμολόγιο Γ1Ν

Προκειμένου να καταθέσετε αίτηση χορήγησης του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση θα πρέπει να έχετε εγγράφως και τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

4. Πώς μπορείτε να αλλάξετε το ωράριο του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση (Γ1Ν) από Συνεχές σε Τμηματικό

Αν έχετε το Συνεχές ωράριο του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση, μπορείτε αν θέλετε να το αλλάξετε σε Τμηματικό, αλλά δεν μπορείτε να επανέλθετε στο Συνεχές αν αλλάξετε γνώμη. Η δυνατότητα αυτή ισχύει για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Για την αλλαγή αυτή απαιτείται να υποβληθεί σχετική αίτηση αλλαγής ωραρίου για το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση (απαραίτητη η Αστυνομική Ταυτότητα και τα στοιχεία του ΑΦΜ) στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

5.Πώς μπορείτε να αλλάξετε το ωράριο του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση (Γ1Ν) από Τμηματικό σε Συνεχές

Δεν είναι δυνατή αυτή η αλλαγή διότι το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση με συνεχές ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (23.00 έως 07.00) δεν χορηγείται πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: