Cocktail blog

Ο νέος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων της LG δε χρειάζεται ξεχωριστή επιφάνεια

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους ασφαλούς πρόσβασης σε ένα smartphone, με πολλούς κατασκευαστές να ενσωματώνουν μια παρόμοια λύση όχι μόνο στα κορυφαία τους μοντέλα αλλά και σε μοντέλα που ανήκουν στη μεσαία κατηγορία.
Η LG Innotek που αποτελεί θυγατρική εταιρεία της LG, ανακοίνωσε σήμερα έναν νέο τέτοιο αισθητήρα, με μια μεγάλη όμως αλλαγή αφού αυτός δε χρειάζεται να είναι τοποθετημένος σε
κάποιο κουμπί, αλλά μπορεί να βρίσκεται απλά κάτω από το γυαλί της εμπρόσθιας όψης, στο σημείο του bezel κάτω από την οθόνη. Η εξέλιξη αυτή, επιτρέπει στους κατασκευαστές smartphone να δημιουργήσουν smartphones με σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό αφού πλέον δε θα απαιτείται η παρουσία πλήκτρων ή νέων επιφανειών στις οποίες θα έχει ενσωματωθεί ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με την LG, η υλοποίηση αυτή παρέχει υψηλό ποσοστό αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη, το οποίο είναι άμεσα συγκρίσιμο με αισθητήρες που βρίσκουμε στα smartphones τα τελευταία χρόνια, με μόλις 0.002 πιθανότητα σφάλματος.

Την ανακοίνωση αυτή δε συνοδεύει πάντως κάποια παρουσίαση συμβατού smartphone από την LG ή άλλη εταιρεία, κάτι που πιθανόν θα γίνει μέσα στη χρονιά ή το αργότερο μέσα στο 2017, με το G6 να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι παρόμοια τεχνολογία έχει αναπτύξει και η Qualcomm με την ονομασία Sense ID την οποία μάλιστα είχαμε δοκιμάσει πέρσι στην έκθεση MWC 2015. Αν και περιμέναμε να δούμε τα πρώτα smartphones που ενσωματώνουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία μέσα στο 2015, αυτό δεν κατέστη εφικτό, ανανεώνοντας το ραντεβού τη φετινή χρονιά σύμφωνα με την εταιρεία.insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: