| Ελάχιστοι αμφισβητούν πια την θετική επίδραση του κρασιού στην υγεία μας.
Υπάρχουν όμως αντικρουόμενες απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται στον ανθρώπινο οργανισμό η επίδραση αυτή, κυρίως σε ποιό επίπεδο, και μέχρι να υπάρξουν αδιαμφισβήτητα επιστημονικά δεδομένα ερευνών, μπορούμε μόνο να αναφέρουμε τις απόψεις αυτές.
Κατά την πρώτη άποψη, η επίδραση γίνεται σε επίπεδοκυττάρου, που σημαίνει ότι οι πολυφαινόλες και η αιθανόλη (αλκοόλ) απορροφώνται και |
|
επιδρούν απ' ευθείας στα κύτταρα και επομένως δεν έχει καμία σημασία πότε θα πιείτε το κρασί σας, αρκεί μόνο να το πιείτε (με μέτρο, βέβαια).
Κατά την δεύτερη άποψη, θεωρείται ότι το κλειδί είναι ακριβώς το πότε θα πιείτε το κρασί σας: Όταν τρώμε, και κυρίως κατά την πέψη, το σώμα μας υφίσταται στρες και δημιουργεί οξειδωτικές ουσίες που μακροπρόθεσμα είναι οι αιτίες πολλών ασθενειών. Το κρασί περιέχει αυτές τις αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν να εξουδετερωθούν αυτά τα οξειδωτικά αλλά και κάποια όχι τόσο υγιεινά συστατικά των σημερινών τροφών. Επιπλέον, η κατανάλωση κρασιού με το φαγητό θεωρείται ότι υποβοηθά την πέψη.
Τόσο η ποσότητα του κρασιού που καταναλώνουμε όσο και ρυθμός της κατανάλωσης, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πίνουμε το κρασί μας επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το αλκοόλ απορροφάται από τον οργανισμό, καθώς και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Εάν υπάρχει πρόβλημα διαβήτη, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας για το πότε και πόσο κρασί επιτρέπεται να καταναλώνουμε. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸