Είναι γεγονός ότι οι φιάλες magnum (δηλαδή αυτές που έχουν χωρητικότητα 1.5lt) αλλά και οι double-magnum ή αλλιώς Jeroboam (χωρητικότητα 3.0lt) είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών κρασιών, αλλά και των "ψαγμένων" οινόφιλων. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, ανάμεσα στους οποίους φιγουράρουν οι εξής:
- - Στις μεγάλες φιάλες η επαφή του κρασιού με το οξυγόνο που αναπόφευκτα διαπερνά τελικά το φελλό και το καψύλι είναι πολύ πιο περιορισμένη, οπότε η εξέλιξη στη φιάλη είναι πολύ πιο ήπια. Έτσι, τα κρασιά που οι συλλέκτες που προορίζουν για μακρά παλαίωση είναι τις περισσότερες φορές σε φιάλες magnum.
- - Επειδή η εμφιάλωση σε μεγάλες φιάλες απαιτεί ειδικό και αρκετά ακριβό εξοπλισμό, τα περισσότερα οινοποιεία εμφιαλώνουν τα magnum "με το χέρι" και σε μικρές ποσότητες (συνήθως μάλιστα οι φιάλες είναι αριθμημένες). Οι κάτοχοι φιαλών magnum, λοιπόν, ανήκουν σε μία πολύ ιδιαίτερη κατηγορία συλλεκτών ενός συγκεκριμένου κρασιού.
- - Μία φιάλη magnum εντυπωσιάσει στο τραπέζι λόγω μεγέθους, κλέβει τις εντυπώσεις, και καλύπτει τέλεια τις ανάγκες μίας μεγάλης παρέας.
-----------------------------------------------------------------------------
Νάουσσα Μπουτάρη Magnum 2006/14,50 €
Σταθερή αξία στο Ξινόμαυρο της Νάουσσας από τη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε μέχρι σήμερα, η Νάουσσα Μπουτάρη φέρνει στο Ελληνικό τραπέζι ένα γεμάτο ερυθρό κρασί με πλούσια αρωματικότητα, στιβαρή τανική δομή και μεγάλη διάρκεια. Η Νάουσσα Μπουτάρη είναι πάντα επίκαιρη όταν υπάρχει κρέας στο τραπέζι, το οποίο και συνοδεύει με μεγάλη δεξιοτεχνία.Το πρώτο ελληνικό ερυθρό εμφιαλωμένο κρασί Ο.Π.Α.Π. που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας στα κόκκινα κρασιά. Εδώ και 6 γενιές απολαμβάνει την προτίμηση του Έλληνα καταναλωτή, εισάγοντας τους νέους στην εμπειρία του κόκκινου και ανταμείβοντας τους πιστούς του φίλους με τη σταθερή, διαχρονική ποιότητά του.Οινοποίηση: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση.
Χαρακτηριστικά: Τυπικό, κλασσικό κρασί της Νάουσσας. Βαθυκόκκινο με έντονη προσωπικότητα. Αναδύει πλούσιο μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων, βατόμουρου και δαμάσκηνου, που συνυπάρχουν με την λιαστή ντομάτα και με τα αρώματα της παλαίωσης, κανέλας και ξύλου. Έχει πλούσιο σώμα, καλή ισορροπία και δομή, με μαλακές ταννίνες στο τελείωμά του.
Αρμονία Γεύσεων: Σερβίρεται στους 16-18 °C και ταιριάζει με πιάτα κόκκινων κρεάτων, όπως χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί, αρνάκι στη γάστρα σε φούρνο με ξύλα, μοσχαράκι κοκκινιστό με κουκουνάρια και σταφίδες. Ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες. Κίτρινα τυριά, όπως παρμεζάνα αλλά και φέτα.
Οινοποιείο: Οινοποιείο Νάουσσας
Περιοχή: Νάουσσα
Τύπος: Ερυθρό, ξηρό
Κατηγορία Ποιότητας: ΟΠΑΠ Νάουσσα
Ποικιλία: 100% Ξινόμαυρο
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
Château d' Esclans - Rose Magnum 2007/67,65 €
--------------------------------------------------------------
Château Nico Lazaridi - Ερυθρός Magnum 2007/27,10 €
CHÂTEAU NICO LAZARIDI ΕΡΥΘΡΟ
Τοπικός Οίνος Δράμας Ερυθρός Ξηρός
Αμπελουργία
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon, Merlot. Αμπελώνες: Κοινότητα Αγοράς, Πηγαδίων, Αδριανής.
Καλλιέργεια: Εδάφη μέτριας κλίσης σε υψόμετρο 250m με βορειοανατολική έκθεση, αποτελούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ποικιλιών και την ωρίμανση των καρπών τους.
Ημερομηνία τρύγου: Σεπτέμβριος
Οινοποίηση
Τεχνική: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με παραμονή 8-12 μηνών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Γευσιγνωσία
Χρώμα βαθύχρωμο ρουμπινί. Έντονα αρώματα φρούτων και εξωτικών μπαχαρικών σε κομψή ισορροπία. Φίνες ταννίνες, γενναιόδωρη δομή και μακριά επίγευση.
Φύλαξη - Παλαίωση
Επιδέχεται παλαίωση 6-8 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό Ταίριασμα
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου στους 18-20 ºC, με κόκκινα κρέατα και κυνήγι που συνοδεύονται από σύνθετες σάλτσες.
-----------------------------------------------------------------
Nico Lazaridi - Merlot Magnum 2008/25,30 €
Ένα κομψό ερυθρό κρασί με πιστό κοινό (αποτελούμενο σε μεγάλο βαθμό από γυναίκες οινόφιλους). Ξεχωρίζει για τη φρέσκια και ευχάριστη μύτη του, καθώς και για τη βελούδινη αίσθηση που έχει στο στόμα. Το Merlot είναι μία πολύ δημοφιλής ποικιλία στην Ελληνική αγορά, και το κρασί αυτό δεν θα απογοητεύσει κανέναν οπαδό της. Η οινοποιητική ομάδα του Château Nico Lazaridi έχει βάλει όλη της την τέχνη προκειμένου να δημιουργήσει μία ετικέτα που αποτυπώνει τέλεια τις χάρες αλλά και τη δυναμική της ποικιλίας αυτής.
Αμπελουργία Αμπελώνες: Κοινότητα Αγοράς.
Καλλιέργεια: Η ποικιλία εγκαταστάθηκε στην περιοχή της κοινότητας Αγοράς σε υψόμετρο που δε ξεπερνά τα 250μ. Οι αποστάσεις φύτευσης των κλιμάτων είναι 1,5 x 2,5 μ. με προσανατολισμό από Βορρά προς Νότο.
Ημερομηνία τρύγου: Αρχές Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση Τεχνική: Κλασσική οινοποίηση ερυθρού οίνου με παραμονή 6 μηνών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Φύλαξη - Παλαίωση: Πίνεται φρέσκο αλλά μπορεί να παλαιώσει για τα επόμενα 8 χρόνια από τoν τρύγο.
Γευστικό Ταίριασμα: Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου στους 18 ºC, με ψητά κρέατα και τυριά μέτριας έντασης.
----------------------------------------------------------------
Μέγας Οίνος Σκούρα Magnum 2006/39,70 €
Το πρώτο ελληνικό κρασί που πάντρεψε μια γηγενή και μια ξένη ποικιλία στο ίδιο μπουκάλι. Στιβαρό κρασί με στυλ και φινέτσα, αλλά και με πολύ ισχυρή προσωπικότητα.
Ποικιλία: Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Πελοποννήσου
Οινοποίηση: Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρη μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι και παλαιωση σε καινούργια γαλλικά bariques για 18 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη..
Γευσιγνωσία: Το χρώμα είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό. Η μύτη έχει βάθος, συμπύκνωση, πολυπλοκότητα αλλά και φινέτσα. Αρώματα ώριμου φρούτου όπως βατόμουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, καπνό και νότες δέρματος συνθέτουν τη μύτη. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, προσφέροντας αρώματα ώριμων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Η επίγευση έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και τεράστια πολυπλοκότητα.
Αρμονία Γεύσεων: Σερβίρεται στους 18°C και συνοδεύει κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με έντονη γεύση.
Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 6-8 χρόνια από τον τρύγο.
Ποικιλία: Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Πελοποννήσου
Οινοποίηση: Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρη μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι και παλαιωση σε καινούργια γαλλικά bariques για 18 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη..
Γευσιγνωσία: Το χρώμα είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό. Η μύτη έχει βάθος, συμπύκνωση, πολυπλοκότητα αλλά και φινέτσα. Αρώματα ώριμου φρούτου όπως βατόμουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, καπνό και νότες δέρματος συνθέτουν τη μύτη. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, προσφέροντας αρώματα ώριμων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Η επίγευση έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και τεράστια πολυπλοκότητα.
Αρμονία Γεύσεων: Σερβίρεται στους 18°C και συνοδεύει κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με έντονη γεύση.
Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 6-8 χρόνια από τον τρύγο.
----------------------------------------------------------------------
Μέγας Οίνος Σκούρα Double Magnum 2007/84,00 €
Το πρώτο ελληνικό κρασί που πάντρεψε μια γηγενή και μια ξένη ποικιλία στο ίδιο μπουκάλι. Στιβαρό κρασί με στυλ και φινέτσα, αλλά και με πολύ ισχυρή προσωπικότητα.
Ποικιλία: Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Πελοποννήσου
Οινοποίηση: Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρη μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι και παλαιωση σε καινούργια γαλλικά bariques για 18 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη..
Γευσιγνωσία: Το χρώμα είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό. Η μύτη έχει βάθος, συμπύκνωση, πολυπλοκότητα αλλά και φινέτσα. Αρώματα ώριμου φρούτου όπως βατόμουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, καπνό και νότες δέρματος συνθέτουν τη μύτη. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, προσφέροντας αρώματα ώριμων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Η επίγευση έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και τεράστια πολυπλοκότητα.
Αρμονία Γεύσεων: Σερβίρεται στους 18°C και συνοδεύει κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με έντονη γεύση.
Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 6-8 χρόνια από τον τρύγο.
Ποικιλία: Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Πελοποννήσου
Οινοποίηση: Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρη μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι και παλαιωση σε καινούργια γαλλικά bariques για 18 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη..
Γευσιγνωσία: Το χρώμα είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό. Η μύτη έχει βάθος, συμπύκνωση, πολυπλοκότητα αλλά και φινέτσα. Αρώματα ώριμου φρούτου όπως βατόμουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, καπνό και νότες δέρματος συνθέτουν τη μύτη. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, προσφέροντας αρώματα ώριμων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Η επίγευση έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και τεράστια πολυπλοκότητα.
Αρμονία Γεύσεων: Σερβίρεται στους 18°C και συνοδεύει κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με έντονη γεύση.
Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 6-8 χρόνια από τον τρύγο.
-----------------------------------------------------------------------------
Mionetto - Sergio MO Brut 1.5lt/32,00 €
Ευχάριστο αφρώδες κρασί για όλες τις ώρες. Ελαφρύ και δροσιστικό, αποτελεί κομψό απεριτίφ, welcome drink ή κέρασμα όπου κι αν βρίσκεστε.Ένα αφρώδες κρασί έχει πάντα θέση σε κάθε σπίτι, και δεν χρειάζεται και ιδιαίτερο λόγο για να χαρίσει τις φυσαλίδες του στην παρέα. Το Sergio του οίκου Mionetto, στο κομψό "ντιζαϊνάτο" μπουκάλι του έχει τη δυνατότητα να ομορφύνει κάθε απλή στιγμή χωρίς την παραμικρή προσπάθεια...
Ταιριάζει με
Τυρί Blue Cheese, Τυρί Μαλακό Κίτρινο Ελαφρύ, Τυρί Μαλακό Κίτρινο Έντονο/Αλμυρό, Τυρί Μαλακό Λευκό Φρέσκο, Τυρί Μαλακό Λευκό Ωριμο/Αλμυρό, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Λιπαρό, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Έντονο/Αλμυρό, Τυρί Σκληρό Λευκό Ελαφρύ, Τυρί Σκληρό Λευκό Έντονο/Αλμυρό
--------------------------------------------------------------------------
Κτήμα ΑΛΦΑ - Ερυθρός Magnum 2007/49,20 €
Ποικιλιακή Σύνθεση: Syrah 60%, Merlot 20%, Ξινόμαυρο 20%
Περιοχή: ‘’Αμπέλια’’, αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας 650 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620-710 μέτρα
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού
Τρύγος: Merlot: 11 Σεπτεμβρίου, Syrah: 29 Σεπτεμβρίου, Ξινόμαυρο: 10 Οκτωβρίου
Απόδοση: 390-550 κιλά/στρέμμα
Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, κρύοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, παραμονή του κρασιού για τρεις μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση
Παλαίωση: Δώδεκα (12), μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και δέκα τρεις μήνες (13), μήνες σε φιάλες. Δε φιλτράρεται πριν την εμφιάλωση
Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός Tίτλος: 14,5 % vol., Ολική Οξύτητα: 6,6 g/l, Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,2 g/l , pH: 3,36
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Έντονο και πολύπλοκο μπουκέτο, γήινο, με νότες κόκκινων φρούτων, αποξηραμένου δαμάσκηνου και πιπεριού. Γεύση γενναιόδωρη, βελούδινη, στρογγυλή, ισορροπημένη, μεστή, με νότες βανίλιας, ξύλου και μόκας. Στο τελείωμά του, ο ερυθρός KTHMA ΑΛΦΑ χαρακτηρίζεται από τη γευστική ισορροπία και τη διακριτική τανικότητά του, τη μακρά παραμονή των αρωμάτων του στα οποία κυριαρχεί η καραμέλα βουτύρου. Ένας εξαιρετικός οίνος παλαίωσης
Γευστική αρμονία: Σε θερμοκρασία δωματίου είναι ο ιδανικός σύντροφος των πλούσιων εδεσμάτων. Κόκκινα κρέατα, ψητά ή με πλούσιες σάλτσες, γλυκές ή πικάντικες, τριχωτό κυνήγι, κρεατόπιτες, αλλά και με τυριά όπως γραβιέρα Κρήτης, Μπάτζο ή κεφαλογραβιέρα σαχανάκι, Καλαθάκι Λήμνου, Φέτα, Μανούρι, Μπρι, Πυρηναίων. Συνιστάται η μετάγγισή του στην ειδική καράφα.
Περιοχή: ‘’Αμπέλια’’, αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας 650 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620-710 μέτρα
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού
Τρύγος: Merlot: 11 Σεπτεμβρίου, Syrah: 29 Σεπτεμβρίου, Ξινόμαυρο: 10 Οκτωβρίου
Απόδοση: 390-550 κιλά/στρέμμα
Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, κρύοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, παραμονή του κρασιού για τρεις μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση
Παλαίωση: Δώδεκα (12), μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και δέκα τρεις μήνες (13), μήνες σε φιάλες. Δε φιλτράρεται πριν την εμφιάλωση
Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός Tίτλος: 14,5 % vol., Ολική Οξύτητα: 6,6 g/l, Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,2 g/l , pH: 3,36
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Έντονο και πολύπλοκο μπουκέτο, γήινο, με νότες κόκκινων φρούτων, αποξηραμένου δαμάσκηνου και πιπεριού. Γεύση γενναιόδωρη, βελούδινη, στρογγυλή, ισορροπημένη, μεστή, με νότες βανίλιας, ξύλου και μόκας. Στο τελείωμά του, ο ερυθρός KTHMA ΑΛΦΑ χαρακτηρίζεται από τη γευστική ισορροπία και τη διακριτική τανικότητά του, τη μακρά παραμονή των αρωμάτων του στα οποία κυριαρχεί η καραμέλα βουτύρου. Ένας εξαιρετικός οίνος παλαίωσης
Γευστική αρμονία: Σε θερμοκρασία δωματίου είναι ο ιδανικός σύντροφος των πλούσιων εδεσμάτων. Κόκκινα κρέατα, ψητά ή με πλούσιες σάλτσες, γλυκές ή πικάντικες, τριχωτό κυνήγι, κρεατόπιτες, αλλά και με τυριά όπως γραβιέρα Κρήτης, Μπάτζο ή κεφαλογραβιέρα σαχανάκι, Καλαθάκι Λήμνου, Φέτα, Μανούρι, Μπρι, Πυρηναίων. Συνιστάται η μετάγγισή του στην ειδική καράφα.
----------------------------------------------------------------------
Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος Magnum 2007/28,30 €
Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%.
Περιοχή: ‘’Σκαντζόχοιρος’’ αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας 650 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620 - 710 m. Το αμπελοτεμάχιο ‘’σκαντζόχοιρος, που βρίσκεται εντός του ενιαίου ιδιοκτήτου αμπελώνα, βρίσκεται σε υψόμετρο 690 μέτρων, με βόρειο προσανατολισμό, βλέποντας την λίμνη των ‘’Πετρών’’ και το όρος ‘’Βόρας’’.
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού.
Τρύγος: Συλλογή σε μικρά κιβώτια σε ατμόσφαιρα ελεγχόμενης ψύξης 8oC. 5 Οκτωβρίου.
Απόδοση: 430 κιλά ανά στρέμμα.
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση σε αδρανές περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού για οχτώ μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Παλαίωση: Παλαίωση αρχικά για εννέα μήνες σε επιλεγμένα Γαλλικά δρύινα βαρέλια μεσαίου πορώδους ‘’λευκού’’ καψίματος και στην συνέχεια για δέκα τέσσερεις μήνες στην φιάλη προ της διάθεσης στην αγορά.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός Τίτλος: 14% vol., Ολική Οξύτητα: 6,7 g/l, Ανάγοντα Σάκχαρα: 3 g/l/ pH: 3,38
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Βαθύ κόκκινο χρώμα. Σύνθετο μπουκέτο με χαρακτηριστικά αρώματα λουλουδιών και καρυκευμάτων (βανίλια, πιπέρι, γαρίφαλο), με τόνους ώριμου βατόμουρου, αποξηραμένης ντομάτας με τόνους δέρματος.
Γεμάτο στόμα, με άρωμα βανίλιας, πλούσια δομή, ισορροπημένη οξύτητα και νότες καλοδουλεμένου βαρελιού, στην επίγευση έντονο άρωμα κυδωνιών.
Γευστική αρμονία: Σε θερμοκρασία δωματίου ταιριάζει άριστα με ζουμερά ψητά κρέατα και λουκάνικα, κόκκινες ψητές πιπεριές, λαγό στιφάδο, κρεατόπιτες και χωριάτικες πίττες εν γένει. Μοσχάρι ή χοιρινό κοκκινιστό, ώριμα πικάντικα τυριά, αρνί στο φούρνο. Διεθνείς κουζίνες με μπαχαρικά (Ινδική, Κινεζική).
Συνιστάται η μετάγγισή του στην ειδική καράφα.
Περιοχή: ‘’Σκαντζόχοιρος’’ αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας 650 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620 - 710 m. Το αμπελοτεμάχιο ‘’σκαντζόχοιρος, που βρίσκεται εντός του ενιαίου ιδιοκτήτου αμπελώνα, βρίσκεται σε υψόμετρο 690 μέτρων, με βόρειο προσανατολισμό, βλέποντας την λίμνη των ‘’Πετρών’’ και το όρος ‘’Βόρας’’.
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού.
Τρύγος: Συλλογή σε μικρά κιβώτια σε ατμόσφαιρα ελεγχόμενης ψύξης 8oC. 5 Οκτωβρίου.
Απόδοση: 430 κιλά ανά στρέμμα.
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση σε αδρανές περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού για οχτώ μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Παλαίωση: Παλαίωση αρχικά για εννέα μήνες σε επιλεγμένα Γαλλικά δρύινα βαρέλια μεσαίου πορώδους ‘’λευκού’’ καψίματος και στην συνέχεια για δέκα τέσσερεις μήνες στην φιάλη προ της διάθεσης στην αγορά.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός Τίτλος: 14% vol., Ολική Οξύτητα: 6,7 g/l, Ανάγοντα Σάκχαρα: 3 g/l/ pH: 3,38
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Βαθύ κόκκινο χρώμα. Σύνθετο μπουκέτο με χαρακτηριστικά αρώματα λουλουδιών και καρυκευμάτων (βανίλια, πιπέρι, γαρίφαλο), με τόνους ώριμου βατόμουρου, αποξηραμένης ντομάτας με τόνους δέρματος.
Γεμάτο στόμα, με άρωμα βανίλιας, πλούσια δομή, ισορροπημένη οξύτητα και νότες καλοδουλεμένου βαρελιού, στην επίγευση έντονο άρωμα κυδωνιών.
Γευστική αρμονία: Σε θερμοκρασία δωματίου ταιριάζει άριστα με ζουμερά ψητά κρέατα και λουκάνικα, κόκκινες ψητές πιπεριές, λαγό στιφάδο, κρεατόπιτες και χωριάτικες πίττες εν γένει. Μοσχάρι ή χοιρινό κοκκινιστό, ώριμα πικάντικα τυριά, αρνί στο φούρνο. Διεθνείς κουζίνες με μπαχαρικά (Ινδική, Κινεζική).
Συνιστάται η μετάγγισή του στην ειδική καράφα.
-----------------------------------------------------------
Κτήμα ΑΛΦΑ - Syrah Χελώνες Magnum 2007/28,30 €
Ποικιλιακή Σύνθεση: Syrah 100%
Περιοχή: ‘’Χελώνες’’, αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας 650 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620-710 μέτρα. Το αμπελοτεμάχιο ‘’χελώνες’’, που βρίσκεται εντός του ενιαίου ιδιοκτήτου αμπελώνα, βρίσκεται σε υψόμετρο 670 μέτρων, με βορειοδυτικό προσανατολισμό, βλέποντας το όρος ‘’Βόρας’’.
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα:. Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού.
Τρύγος: Συλλογή σε μικρά κιβώτια σε ατμόσφαιρα ελεγχόμενης ψύξης 8oC. 19 Σεπτεμβρίου.
Απόδοση: 420 κιλά ανά στρέμμα.
Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, κρύοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, παραμονή του κρασιού για τρεις μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Παλαίωση: Παλαίωση αρχικά για εννέα μήνες σε επιλεγμένα Γαλλικά δρύινα λεπτόκοκκα βαρέλια ‘’μετρίου’’ καψίματος και στην συνέχεια για δέκα πέντε μήνες στην φιάλη προ της διάθεσης στην αγορά.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός Tίτλος: 14% vol., Ολική Οξύτητα: 6,4 g/l, Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,7 g/l, pH: 3,37.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Έντονο και πολύπλοκο μπουκέτο, γήινο, με νότες κόκκινων φρούτων, αποξηραμένου δαμάσκηνου και πιπεριού.
Γεύση γενναιόδωρη, βελούδινη, στρογγυλή, ισορροπημένη, μεστή, με νότες βανίλιας, ξύλου και μόκας.
Στο τελείωμά του, ο ερυθρός ΑΛΦΑ SYRAH χαρακτηρίζεται από τη θέρμη και τη διακριτική τανικότητά του, τη μακρά παραμονή των αρωμάτων του στα οποία κυριαρχεί η καραμέλα βουτύρου. Ένας εξαιρετικός οίνος παλαίωσης.
Γευστική αρμονία: Σε θερμοκρασία δωματίου είναι ο ιδανικός σύντροφος πλούσιων εδεσμάτων. Πλούσια κόκκινα κρέατα και κυνήγι, ψητά ή με πλούσιες σάλτσες, γλυκές ή πικάντικες, μπούτι αρνίσιο, φιλέτο μοσχαρίσιο ή και κυνήγι (ζαρκάδι, αγριογούρουνο).
Κρεατόπιτες καθώς και ώριμα τυριά όπως Γραβιέρα Κρήτης, Καλαθάκι Λήμνου, Μπάτζος ή Κεφαλογραβιέρα σαχανάκι, Brie, Camembert, Parma Ham.
Συνιστάται η μετάγγισή του στην ειδική καράφα.
houseofwine.gr
Περιοχή: ‘’Χελώνες’’, αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας 650 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620-710 μέτρα. Το αμπελοτεμάχιο ‘’χελώνες’’, που βρίσκεται εντός του ενιαίου ιδιοκτήτου αμπελώνα, βρίσκεται σε υψόμετρο 670 μέτρων, με βορειοδυτικό προσανατολισμό, βλέποντας το όρος ‘’Βόρας’’.
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα:. Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού.
Τρύγος: Συλλογή σε μικρά κιβώτια σε ατμόσφαιρα ελεγχόμενης ψύξης 8oC. 19 Σεπτεμβρίου.
Απόδοση: 420 κιλά ανά στρέμμα.
Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, κρύοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, παραμονή του κρασιού για τρεις μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Παλαίωση: Παλαίωση αρχικά για εννέα μήνες σε επιλεγμένα Γαλλικά δρύινα λεπτόκοκκα βαρέλια ‘’μετρίου’’ καψίματος και στην συνέχεια για δέκα πέντε μήνες στην φιάλη προ της διάθεσης στην αγορά.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός Tίτλος: 14% vol., Ολική Οξύτητα: 6,4 g/l, Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,7 g/l, pH: 3,37.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Έντονο και πολύπλοκο μπουκέτο, γήινο, με νότες κόκκινων φρούτων, αποξηραμένου δαμάσκηνου και πιπεριού.
Γεύση γενναιόδωρη, βελούδινη, στρογγυλή, ισορροπημένη, μεστή, με νότες βανίλιας, ξύλου και μόκας.
Στο τελείωμά του, ο ερυθρός ΑΛΦΑ SYRAH χαρακτηρίζεται από τη θέρμη και τη διακριτική τανικότητά του, τη μακρά παραμονή των αρωμάτων του στα οποία κυριαρχεί η καραμέλα βουτύρου. Ένας εξαιρετικός οίνος παλαίωσης.
Γευστική αρμονία: Σε θερμοκρασία δωματίου είναι ο ιδανικός σύντροφος πλούσιων εδεσμάτων. Πλούσια κόκκινα κρέατα και κυνήγι, ψητά ή με πλούσιες σάλτσες, γλυκές ή πικάντικες, μπούτι αρνίσιο, φιλέτο μοσχαρίσιο ή και κυνήγι (ζαρκάδι, αγριογούρουνο).
Κρεατόπιτες καθώς και ώριμα τυριά όπως Γραβιέρα Κρήτης, Καλαθάκι Λήμνου, Μπάτζος ή Κεφαλογραβιέρα σαχανάκι, Brie, Camembert, Parma Ham.
Συνιστάται η μετάγγισή του στην ειδική καράφα.
houseofwine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸