Cocktail blog

Mongo


προσφορά για Mongo Θεσσαλονίκη τηλεφωνική επικοινωνία στα καταστήματα: Θεσσαλονίκη: Κούσκουρα 6, Κέντρο, τηλ.: 2310 256777 και Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos,  11ο χλμ. ΕΟ Θεσ/νίκης Ν. Μουδανιών, τηλ: 2310 487886).

Η ιστορία θέλει τα noodles να πρωτοεμφανίζονται στη Βόρεια Κίνα κατά την περίοδο της δυναστείας του Χαν (206 π.Χ - 220 π.Χ)
και πολύ γρήγορα να εξαπλώνονται στην Ανατολική Ασία, - ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, τη χώρα που θεωρείται ότι καταναλώνει τα περισσότερα noodles στον κόσμο-, την Κορέα, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, αλλά και στην Ιταλία, χάρη στον Μarco Polo ο οποίος και θεωρείται ο εξευρωπαϊστής του πιάτου – προγόνου της pasta.

Η μαγειρική παράδοση, πάλι, τα έχει κατατάξει στην κατηγορία «χαρακτηριστικό φαγητό» των Κινέζων που παρασκευάζεται συχνά –ιδιαίτερα σε γενέθλια και την Πρωτοχρονιά- καθώς έχει και συμβολικές προεκτάσεις. Το μακρύ και λεπτό σχήμα τους συμβολίζει για τους Κινέζους τη μακροζωία, οι οποίοι, ως εκ τούτου,  θεωρούν ταμπού να σπάζουν τα noodles πριν το μαγείρεμα.
/94/10/1297949361094.PNG
Δεν είναι απορίας άξιο λοιπόν, για να επιστρέψουμε στα καθ’ ημάς ελληνικά, που τα noodles πρωταγωνιστούν στα πιάτα των Mongo. Των ασιατικών «γρήγορων» εστιατορίων, δηλαδή, που, συνδυάζοντάς τα με κρέας, κοτόπουλο ή  ελάχιστα βρασμένα λαχανικά, προτείνουν ένα ελαφρύ αλλά πλήρες σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες γεύμα, ικανό να μας χαρίσει, αν όχι τη μακροζωία, τουλάχιστον την καθημερινή ευζωία.
Αυτό πάντως που λατρεύουμε (εντάξει, εκτός από τα noodles του) στα Mongo είναι το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή και τον αυτοσχεδιασμό. Κι αυτό γιατί εδώ μπορούμε να διαλέξουμε μόνοι μας τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το γεύμα μας. Από το ρύζι, τα ζυμαρικά, το κρέας και τα θαλασσινά, μέχρι μια μεγάλη γκάμα φρέσκων λαχανικών, σος και μπαχαρικών, το τελικό πιάτο είναι δικής μας έμπνευσης αλλά παρασκευασμένο (ευτυχώς) από τα χέρια του έμπειρου προσωπικού.
Αν ρωτήσετε πάντως τους ίδιους θα προτιμούσαν το εστιατόριο τους ως πελάτες για 5 κυρίως λόγους

Πλήρες γεύμα σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.
Νωπό κρέας χωρίς λίπος.
Λαχανικά μαγειρεμένα ελάχιστα για να διατηρούνται όλες οι βιταμίνες τους.
Παρθένο σησαμέλαιο πολύ χαμηλής οξύτητας.
Γρήγορη και φανερή προετοιμασία.


Mongo

Κούσκουρα 6
54624 Θεσσαλονίκη
http://www.mongo.gr
Mongo, Θεσσαλονίκη, 54624, Κούσκουρα 6
 Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: