Cocktail blog

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση


Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο Πέμπτη, 17 Μαρτίου, από τις 6 π.μ. έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 18 Μαρτίου, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανία Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών, αλλά και τα σωματεία όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας και της Θράκης, μαζί με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα ζητούν: 
  1. Να υπογραφούν άμεσα ΣΣΕ σε όλα τα Μέσα.
  2. Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με την υπογραφή ΣΣΕ για το 2009.
  3. Να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά όλων των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα. Να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
  4. Να προστατευθούν τα εισοδήματα των συντακτών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΔΕΠΘΕ.
  5. Να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης.
  6. Να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί επίσης την ΠΟΕΣΥ να συντονίσει αμέσως την κλιμάκωση των κινήσεων και των κινητοποιήσεων που θα οδηγήσουν στην ικανοποίηση όλων των παραπάνω αιτημάτων.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: