Cocktail blog

Μακεδονικος χαλβας



Συστατικά
1 φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ελληνικό μέλι ανθέων (ανθόμελο, ανθομελο)
4 φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο * (φυτικά έλαια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν)
¼ φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
¼ σουλτανίνας σταφίδας * κύπελλο (προαιρετικά, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα)
Ground κανέλα
Προετοιμασία:
  1. Συνδυάστε το μέλι και το νερό σε μια κατσαρόλα, και που να βράσει το σιρόπι μας. Όταν βράσει, το ρυθμίσετε ώστε να σιγοβράσει ενώ θα προετοιμάσει το μείγμα σιμιγδάλι.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  3. Όταν το λάδι κάψει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να ροδίσει και από την σιμιγδάλι καλά? Προσπαθήσει να κρατήσει από το κάπνισμα πολύ, κρατήστε το κινείται στο κάτω μέρος του σκεύους. Περίπου 6 έως 8 λεπτά. Μην καίτε το.
  4. Μόλις το σιμιγδάλι έχει ροδίσουν, χρησιμοποιήστε μια βαθιά κουτάλα κουζίνας ή κουτάλα και σταδιακά προσθέστε το ακόμη-σιγοβράζει μείγμα μελιού-νερό στην κατσαρόλα. Να είστε προσεκτικοί, μην προσθέσετε όλα με τη μία και να κρατήσει τα χέρια σας μακριά από το άνοιγμα ποτ.
  5. Ανακατεύουμε το μείγμα πήξη σιμιγδάλι καλά και να συνεχίσουμε να προσθέτουμε το σιρόπι μέχρι να απορροφηθεί πλήρως στη συνέχεια προσθέστε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες, χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια χαμηλή και συνεχίζουμε ανακατεύοντας καλά για λίγα λεπτά ακόμα.
  6. Μετακινήστε με το κουτάλι το μείγμα γρήγορα σε 2 μικρές 6 ιντσών ζελέ άνοιξη-έντυπο / καλούπια τούρτα που έχετε προ-λιπαίνονται με λάδι ελιάς, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να pat το μίγμα κάτω καλά και ομοιόμορφα σε κάθε καλούπι? Επαγρυπνεί ώστε να εξασφαλίζεται η ενιαία και επίπεδο φινίρισμα.
  7. Ρυθμίστε τα καλούπια για να δροσίσει. Γυρίστε το πάνω σε μια πλάκα υπηρεσία και πασπαλίζουμε με κανέλα πριν απολαύσετε.
Συνολικός χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
greekgourmand.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: