Θεσσαλονίκη, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας



Συνολικά 37 εθελοντικές οργανώσεις, περισσότεροι από 560 δημότες, ιδιωτικοί αλλά και δημόσιοι φορείς, όπως τα πανεπιστήμια και το ΤΕΙ, έχουν κινητοποιηθεί με ένα και μόνο στόχο: να γίνει η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014. Στην προσπάθεια θα
προσκληθούν να μετάσχουν όχι μόνο περισσότεροι ιδιώτες, αλλά και οι υπόλοιποι δήμοι της Θεσσαλονίκης.Πρόκειται για ένα σχετικά καινούργιο («ξεκίνησε» το 2009 από το Ρότερνταμ) θεσμό, υπό την ομπρέλα του ευρωπαϊκού φόρουμ νεολαίας της Κομισιόν. Ο θεσμός δεν προβλέπει χρηματοδότηση για έργα υποδομής. Είναι, όμως, ένας τρόπος για να γίνει η διοργανώτρια πόλη γνωστή σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό νέων, που θα επισκεφτούν την πόλη για διάφορες δράσεις.
«Το μεγάλο μας ατού είναι ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με πολύ νεανικό πληθυσμό σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό. Υπολογίζεται ότι οι νέοι ανέρχονται σε 130.000, δηλαδή περίπου το 12% με 13% του γενικού πληθυσμού», τόνισε ο δήμαρχος.
«Πιστέψτε το, υιοθετήστε το, διαδώστε το», είπε από την πλευρά της η κ. Πασχαλίδου, που κάλεσε σε γενική κινητοποίηση και παρουσίασε το λογότυπο που θα συνοδεύει την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος θα πρέπει να έχει υποβληθεί μέχρι την 1η Μαΐου στις Βρυξέλλες και η τελική επιλογή αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸