Cocktail blog

Γιατί ... "Αεριζόμαστε"

Aπό το έντερο είναι φυσική πράξη. Ο καθένας από μας παράγει κατά μέσο όρο δέκα εκπομπές αερίων την ημέρα, είτε ξύπνιος είτε κοιμισμένος. Όταν δεν οφείλονται σε πόνους δεν θεωρούνται ενόχληση, αφού πρόκειται για φυσική αντίδραση στη συσσώρευση αερίων στο παχύ έντερο.Η συσσώρευση αυτή οφείλεται στην κατάποση μικρών φυσαλίδων αέρα κατά ...
....τη διάρκεια της μάσησης και της κατάποσης καθώς και στην πέψη. Οι τροφές περιέχουν θρεπτικές ουσίες τις οποίες τα γαστρικά υγρά δεν κατορθώνουν να «χωνέψουν». Όταν οι ουσίες αυτές ενωθούν με τα ένζυμα της πεπτικής χλωρίδας στο έντερο, διασπώνται και παράγουν αέρια που αποτελούνται από μεθάνιο, οξυγόνο, άζωτο και διοξείδιο του άνθρακα, όλες ουσίες άοσμες. Η δυσοσμία οφείλεται στο υδρόθειο, που μυρίζει σαν χαλασμένο αβγό. Κάποιες τροφές όπως τα όσπρια, το γάλα και τα τυριά αυξάνουν την παραγωγή αερίων του εντέρου.



Πάρτε το χαμπάρι. ΟΛΟΙ κλάνουν. ΟΛΟΙ. (βασικά δεν γνωρίζουμε ακόμα από που κλάνουν οι γοργόνες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Το κλάσιμο δεν είναι ντροπή. Είναι κάτι το φυσιολογικό...

Κλάσιμο : Συμφιλιωθείτε με την φύση

Αλήθεια , τι είναι η κλανιά ? Μετά από έρευνα (γιατί δεν σας πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες), βρήκαμε τον χημικό τύπο της πορδής. Ο τύπος είναι :

S204H2 + CH + Ca3RA

Δηλαδή από υδρόθειο (S204H2 ) και μεθάνιο (CH). Για τους χημικά αγράμματους, αυτό που βρομάει είναι το μεθάνιο.

Focusmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: