Cocktail blog

Οι 10 καλύτερες εφαρμογές για να εγκαταστήσετε σε ένα καινούριο υπολογιστή με Windows


save image



Ένας νέος υπολογιστής με Windows χρειάζεται και το απαραίτητο λογισμικό για μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες του. Τα Windows 7 έρχονται με αρκετά χρήσιμα εργαλεία, αλλά δεν είναι αρκετά. Στη συνέχεια θα δείτε τα 10 καλύτερα δωρεάν προγράμματα που πρέπει να εγκαταστήσετε σε ένα καινούριο υπολογιστή με Windows.
1. EASEUS Partition Master
easeus_partition_manager
To EASEUS partition manager είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε partitions στα Windows. Ακόμα και αν δημιουργήσατε partition κατά την εγκατάσταση των Windows, ή αν μπορείτε να φτιάξετε partition από τη διαχείριση δίσκων των Windows, σας προτείνουμε να κατεβάσετε αυτό το χρήσιμο εργαλείο. Και αυτό γιατί προσφέρει μερικές καταπληκτικές δυνατότητες, όπως αλλαγή μεγέθους partitions, συγχώνευση δύο ή και περισσότερων partitions, μετατροπή FAT σε NTFS και πολλά άλλα.
Η προσωπική έκδοση διατίθεται δωρεάν. Υπάρχει business και professional έκδοση.
2. PC Decrapifier
pc_decrapifier
Οι περισσότεροι επώνυμοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές πωλούνται με πολλά ιδιόκτητα (και τις περισσότερες φορές άχρηστα) προγράμματα τα οποία και πρέπει να ξεφορτωθείτε εάν θέλετε ο υπολογιστής σας να λειτουργεί ομαλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Το PC Decrapifier είναι μια must-install εφαρμογή η οποία θα πετάξει έξω από τον καινούριο σας υπολογιστή όλα τα άχρηστα προγράμματα και θα σας αφήσει χώρο για πραγματικά χρήσιμες εφαρμογές.
3. Macrium Reflect ή Windows Backup και Restore
macrium_reflect
Έχουμε δει σε παλιότερα άρθρα πως να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο των Windows αλλά και πως να το επαναφέρετε. Βέβαια, αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις ων Windows, γι'αυτό και σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε το Macrium Reflect, ένα πανίσχυρο πρόγραμμα για backup και restore του υπολογιστή σας.
4. FreeApp
freeapp
Με το FreeApp μπορείτε να επιλέξετε όλες τις δημοφιλείς δωρεάν εφαρμογές και να τις εγκαταστήσετε με ένα κλικ. Ένα από τα πιο χρήσιμα προγράμματα της συλλογής, αφού θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο.
5. Revo Uninstaller
revo_uninstaller
To Revo Uninstaller είναι επίσης μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή η οποία δεν πρέπει να λείπει από κανένα υπολογιστή. Με το Revo Uninstaller μπορείτε να κάνετε καθαρή απεγκατάσταση προγραμμάτων, και είναι μακράν καλύτερο από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων των Windows.
6. CCleaner
ccleaner
To CCleaner τείνει να γίνει το στάνταρ σε κάθε υπολογιστή Windows. Κάνει όλες τις εργασίες συντήρησης του υπολογιστή σας με ένα μόνο κλικ. Απαραίτητο για όλους τους χρήστες.
7. Microsoft Security Essentials
ms_security_essentials
Με τα αποτελέσματα που έχει δείξει μέχρι στιγμής το Microsoft Security Essentials, μάλλον θα μείνει στην ιστορία ως το καλύτερο δωρεάν antivirus. Προστατεύει από ιούς, spyware και malware.
8. Dropbox
dropbox
To backup τον αρχείων είναι κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν μέχρι να συμβεί το κακό και να χάσουν όλα τα αρχεία τους. Μια υπηρεσία backup, για την οποία θα είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν θα χάσουμε ούτε ένα αρχείο μας είναι το Dropbox. Με το Dropbox μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα αρχεία μας online και να έχουμε πρόσβαση σε αυτά από οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή ή ακόμα και από τα περισσότερα Smartphones που υποστηρίζουν την εφαρμογή Dropbox.
9. Recuva
recuva
Το Recuva είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για να επαναφέρετε διαγραμμένα αρχεία. Εάν λοιπόν διαγράψετε κατά λάθος κάποιο σημαντικό αρχείο, δείτε στον οδηγό μας πως μπορείτε να το επαναφέρετε.
10. Chrome και VLC
Τέλος έχουμε τους συνήθεις ύποπτους. Ο Chrome ένας από τους γρηγορότερους browsers και το VLC για αναπαραγωγή όλων των αρχείων βίντεο. Και τα δύο μπορείτε να τα εγκαταστήσετε με το FreeApp που είδαμε παραπάνω!
Διαβάστε περισσότερα : http://www.pcsteps.gr/miscellaneous/64-apps-and-tools/891-10-best-free-software-to-install-on-a-new-windows-pc#ixzz1Oj4v2YPV
Κατασκευή και σχεδιασμός Ιστοσελίδων Datasync - Advanced IT Solutions
pcsteps.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: