Cocktail blog

Apple Inc. είναι κατά 2 δις δολάρια πιο πλούσια από την ισχυρότερη κυβέρνηση του κόσμου, τις Η.Π.Α.


Δημοσίευμα που γράφθηκε από την Financial Times, αναφέρει πως η εταιρία από το Cupertino, Apple, γνωστή για μία γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών τεχνολογίας, όπως το iPhone, iPad, Macs και άλλα, διαθέτει οικονομικά αποθέματα της τάξης των 75,867 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωσή της. Η εφημερίδα φτάνει σε στο συμπέρασμα πως η Apple Inc. είναι κατά 2 δις δολάρια πιο πλούσια από την ισχυρότερη κυβέρνηση του κόσμου, τις Η.Π.Α. .


Δεν μπορεί φυσικά κανείς να συγκρίνει μία εταιρία με μία κυβέρνηση κράτους, αλλά από τους αριθμούς φαίνεται καθαρά πόσο επικερδής έγινε η εταιρία μετά το 1998 και την παρουσίαση του πρώτου iMac.

Τα 73 δις δολάρια τα οποία αναφέρονται για τις ΗΠΑ, είναι το ποσό που πρέπει να ξοδευτεί για να χρεωθεί πλήρως το κράτος, ενώ τα $75 δις της Apple μπορούν να ξοδευτούν όπως θέλει αυτή. Όπως είχαμε αναφέρει στο παρελθόν, η εταιρία του Cupertino μπορεί να αγοράσει όλες τις κατασκευάστριες εταιρίες κινητών τηλεφώνων, εκτός από την Samsung.

Το 2007 ήταν μία σημαντική χρονιά με την Apple, που έγινε η παρουσίαση του πρώτου iPhone. Τα επόμενα χρόνια πήγαν ακόμα καλύτερα με την επιτυχία όλων των προϊόντων στην αγορά. Η εταιρία αυτή την στιγμή είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στην Αμερική με ποσοστό 28%, και ο πρώτος παγκοσμίως καθώς ξεπέρασε την Nokia, διαθέτοντας στην αγορά 20 εκατομμύρια iPhones στο δεύτερο τετράμηνο του 2011.

Τέλος να αναφέρουμε ότι με το συνολικό κεφάλαιο των 363 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διαθέτει η Apple, γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο, μετά την πολυεθνική πετρελαίου και γκαζιού Exxon.

Δεν υπάρχουν σχόλια: