Cocktail blog

Nέο smart fortwo


smart - Με το πρωτότυπο forvision της Φρανκφούρτης, η smart μας προϊδεάζει για τις προθέσεις της γύρω από το νέο fortwo που ετοιμάζει για το 2012. Με στόχο τη μείωση του βάρους και κατ’ επέκταση τη βελτίωση σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, το πρωτότυπο χρησιμοποιεί εξελιγμένα υλικά κατασκευής που θα δούμε σχετικά σύντομα και στην παραγωγή.

Με το πρωτότυπο forvision της Φρανκφούρτης, η smart μας προϊδεάζει για τις προθέσεις της γύρω από το νέο fortwo που ετοιμάζει για το 2012. smart μοιάζει σαν να μας αποκαλύπτει τα σχέδιά της γύρω από την επόμενη γενιά του δημοφιλούς fortwo σε «δόσεις». Βλέπετε, λίγους μήνες πριν, στην Έκθεση της Γενεύης, μας σύστησε με το πρωτότυποforspeed, το οποίο μας έδειχνε πώς θα μπορούσε να μοιάζει το επόμενο fortwo cabrio. Περισσότερες πληροφορίες φύλαγε η εταιρεία για την έτερη των κορυφαίων Εκθέσεων, τη Φρανκφούρτη. Εκεί, σε λίγες ημέρες, θα λανσαριστεί το
forvision. Με βάση, λοιπόν, το νέο αυτό concept, αποκαλύπτεται ότι το επόμενο μοντέλο της smart θα αποκτήσει ένα αρκετά πιο στρογγυλεμένο σχήμα από το τωρινό, με αντίστοιχα περισσότερες καμπύλες να χρησιμοποιούνται και στο εσωτερικό του. Εκεί, θα υπάρχουν και πάλι αποκλειστικά 2 θέσεις επιβατών, με έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο πίσω από τα καθίσματα. 
smart - Με το πρωτότυπο forvision της Φρανκφούρτης, η smart μας προϊδεάζει για τις προθέσεις της γύρω από το νέο fortwo που ετοιμάζει για το 2012. Ακόμη πιο μοντέρνο αισθητικά και με περισσότερες καμπύλες από κάθε άλλη φορά θα δούμε από το 2012 το νέο smart fortwo, όπως μας αποκαλύπτει το νέο πρωτότυπο forvision.smart - Με το πρωτότυπο forvision της Φρανκφούρτης, η smart μας προϊδεάζει για τις προθέσεις της γύρω από το νέο fortwo που ετοιμάζει για το 2012. Οι καμπύλες συνεχίζονται και στο 2θέσιο εσωτερικό, εκεί που πίσω από τα καθίσματα υπάρχει ένας μικρός αποθηκευτικός χώρος.
Επιπλέον των παραπάνω, το πρωτότυπο forvision θα χρησιμοποιηθεί ως πιονέρος, ώστε η Daimler να μας δείξει και κάποια νέα τεχνολογικά στοιχεία που θα δούμε στο σύντομο μέλλον στη γκάμα των αυτοκινήτων της. Για παράδειγμα, το κουβούκλιο των επιβατών και οι πόρτες χρησιμοποιούν ένα ειδικό υλικό ενισχυμένων ανθρακονημάτων, ώστε να μειώνεται σημαντικά το βάρος (σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το ατσάλι και 30% σε σχέση με το αλουμίνιο), ενώ οι ζάντες των τροχών είναι κατασκευασμένες από ένα εξελιγμένο πλαστικό, με αποτέλεσμα να ζυγίζουν περίπου 3 κιλά λιγότερα η καθεμία σε σχέση με μια αλουμινένια ζάντα. Το forvision εφοδιάζεται επίσης με ηλιακούς συλλέκτεςστην οροφή του που αποθηκεύουν ενέργεια για την μπαταρία του, αφού για την κίνησή του χρησιμοποιείται ένας ηλεκτροκινητήρας. Στο μοντέλο παραγωγής βέβαια, θα υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης μικρού κυβισμού που θα στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Φυσικά και θα ακολουθήσει και η ηλεκτρική έκδοση (electric drive)του επόμενου smart fortwo, η οποία βρίσκεται ήδη στην 3η της γενιά.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: